Euro 2012: Πραντέλι: «Εκδηλωθείτε»

Ο Τσεζάρε Πραντέλι τόνισε πως οι ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να κρύβουν τις προτιμήσεις τους και τα συναισθήματά τους.

Στο βιβλίο του Ιταλού δημοσιογράφου, Αλεσάντρο Τσέκι Παόνε: «Ο Ερωτευμένος πρωταθλητής. Απαγορευμένα παιχνίδια στον Αθλητισμό», στην εισαγωγή του υπάρχουν δηλώσεις του τεχνικού της Εθνικής Ιταλίας, Τσεζάρε Πραντέλι και αναδημοσιεύονται σήμερα στα Μέσα της χώρας.

Ο Ιταλός τεχνικός, ξεκαθαρίζει ότι η ομοφοβία είναι ρατσισμός και πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους. «Η ομοφοβία είναι ρατσισμός,

πρέπει να γίνει ένα επιπλέον βήμα για να προστατευθεί η αυτοδιάθεση των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών. Στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου συνεχίζουν να υπάρχουν ταμπού κατά της ομοφυλοφιλίας, ενώ ο καθ΄ένας πρέπει να ζει ελεύθερα τον εαυτό του, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του», αναφέρει αρχικά.

«Όλοι πρέπει να προσφέρουν τη συμβολή τους, ώστε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα του αθλητισμού που να σέβεται το κάθε άτομο και κάθε εκδήλωση της βαθύτερης αλήθειας και ελευθερίας του», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα