Final 4: Οι «οιωνοί» της κατάκτησης της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό

Η πρώτη και μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα ήταν το 1997 στη Ρώμη. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που ευνοούν την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος από τους «ερυθρόλευκους» ξανά μετά από 15 χρόνια!

3/4 Final 4

Ήταν το τρίτο του Final 4 (1994, 1995 και 1997) μέσα σε τρία χρόνια, κάτι που ισχύει και φέτος (2009, 2010 και 2012) και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Δύο συνεχόμενα, μία απουσία έναν χρόνο μετά και ξανά σε Final 4.

Πάλι η Μπαρτσελόνα μπροστά του

Το 1997 είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα στον τελικό, φέτος στον ημιτελικό. Όπως και να ‘χει και στις δύο περιπτώσεις έχει νικήσει μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ελπίζει ότι θα ολοκληρώσει το έργο του.

Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ξανά τις τελευταίες δύο σεζόν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Το 1997 ήταν 53 ετών, σήμερα 68. Όσα χρόνια και αν περάσουν η ικανότητα δεν αλλοιώνεται και σίγουρα ο Σέρβος προπονητής ξέρει πως να οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά ξανά σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Κάτι τρέχει με τους... δίπλα

Τo Final 4 γίνεται και πάλι σε γειτονική χώρα για την Ελλάδα. Το 1997 στην Ιταλία, άρα από τη δυτική μεριά (Ρώμη) και το 2012 στην Τουρκία δηλαδή από την ανατολική (Κωνσταντινούπολη).

Το άστρο του V-Span

Ο Βασίλης Σπανούλης παραμένει αήττητος σε Final 4. Από το 2009 στο Βερολίνο, όταν και είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και είχε νικήσει Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα.

Φέτος πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του στην κορυφαία φάση της Ευρωλίγκας, κόντρα στην Μπαρτσελόνα και θέλει να κάνει καρέ, νικώντας ξανά την ΤΣΣΚΑ σε έναν τελικό, μετά το 2009 στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός

Όπως τότε έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε ένα Final 4 Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό να είναι ο κάτοχος του τίτλου. Από το 1996 στο 1997 και από το 2011 στο 2012. Το 1997 τον διαδέχθηκε στο στέμμα, κάτι που εύχεται να κάνει ξανά.

Δύναμή του η αμφισβήτηση

Το 1997 πάλι ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά με αποκορύφωμα μια ήττα από τον ΒΑΟ και είχε αμφισβητηθεί έντονα. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και φέτος. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις παίζει σε ένα Final 4 και μάλιστα τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα