H δικαιοσύνη (δεν) είναι τυφλή!

Με τόσα δεινά που βιώνει η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, το τελευταίο που μας έχει απομείνει είναι να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας και στη Δικαιοσύνη. Αν συμβεί κι αυτό, καλύτερα να πάμε μόνοι μας να κλειστούμε στο… Δαφνί!

Αφορμή για τον σημερινό πρόλογο αποτελούν οι αλλοπρόσαλλες και εκτός κάθε λογικής αποφάσεις των αθλητικών εισαγγελέων, οι οποίοι όλως… τυχαίως, στρέφονται, άμεσα ή έμμεσα, κατά του Ολυμπιακού! Της ομάδας που πριν από μερικές ημέρες «κούρεψε» Ντόρτμουντ και Μέρκελ,

υψώνοντας στα ουράνια την υπερηφάνεια όλων των Ελλήνων. Κάποιοι δείχνουν να μη σέβονται σε αντίθεση με όλους τους άλλους τον θεσμικό τους ρόλο...

Μέσα σε διάστημα μερικών ημερών (ή μήπως ωρών;) μάθαμε ότι ο Άρης αναμένεται να… τιμωρηθεί, βάσει του κατηγορητηρίου, για τα «χοντρά» επεισόδια που έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με τον προσεχή αντίπαλο, δηλαδή τον Ολυμπιακό, αλλά στον επόμενο, με τον… ΠΑΟ!

Κάπου εκεί «έσκασε» και η κλήση για απολογία των «ερυθρολεύκων» επειδή –όπως αναφέρει έκθεση της Αστυνομίας- δημιουργήθηκαν επεισόδια δύο ώρες πριν τον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό, από κάποιους οπαδούς που επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Και ο Ολυμπιακός εγκαλείται, επειδή οι οπαδοί που προκάλεσαν τα επεισόδια, φέρονται να είναι δικοί του, παρότι η ΠΑΕ, δεν είχε ζητήσει εισιτήρια για τους χιλιάδες φίλους της από την Κρήτη και όχι μόνο, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο: Για να μη δημιουργηθούν επεισόδια!

Όλως... τυχαίως, αυτή η υπόθεση που εμφανίστηκε μετά από ένα μήνα –το παιχνίδι έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου- θα εκδικαστεί την προσεχή Τετάρτη και σε περίπτωση τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι με τον ΠΑΟ (στις 19 Νοεμβρίου)!

Και να θέλει να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά είναι τυχαία, δεν μπορεί! Πρέπει να είναι αφελής ή ανόητος! Δεν γίνεται πάντα για οτιδήποτε στραβό γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να... φταίει ο Ολυμπιακός! Δεν γίνεται, επίσης, σχεδόν πάντα, άμεσα ή έμμεσα, να ευνοείται ο ΠΑΟ, η ομάδα που έχει πάρει ως τώρα τρία... πέναλτι, ενώ έχει μετρήσει υπέρ της και γκολ που δεν μπήκε ποτέ (στην Ξάνθη)!

Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω ούτε να ασχολούμαι με οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, ωστόσο, παύει να είναι σύμπτωση, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς. Όταν, μάλιστα, οι… συμπτώσεις προέρχονται από ανθρώπους που έχουν δώσει… δικαιώματα στο παρελθόν, τότε ο προβληματισμός διπλασιάζεται…

Απορώ, ωστόσο, με ορισμένους που δήθεν κόπτονται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο για τις πράξεις τους, αλλά ενίοτε και για την… ένοχη απάθειά τους. Σε τελική ανάλυση, τώρα έρχονται ο Τσάκας και ο Πρίγκιπας να... σώσουν τον ΠΑΟ! Δεν χρειάζονται άλλοι αυτόκλητοι… σωτήρες!

Keywords
Τυχαία Θέματα