Hickstead: Το καλύτερο άλογο στον κόσμο

Tι έκανε τόσο σπουδαίο το άλογο που «έσβησε» στην Βερόνα, τον Hickstead, φαίνεται από τα λόγια του αναβάτη του: «Ξέρει ακριβώς για πιο λόγο αγωνίζεται και πόσο άσχημο είναι να ρίξει εμπόδιο. Κάποια άλογα απλά δεν τον πιάνουν».

Αυτά είχε πει ο Ερικ Λαμάζ για το άλογο με το οποίο κατέκτησε το χρυσό στο ατομικό και το ασημένιο στο ομαδικό στουυς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο το 2008. Θεωρούνταν μάλιστα φαβορί για τους Αγώνες του Λονδίνου παρότι θα ήταν

16 ετών.

Τα έπαθλα του Hickstead είχαν φτάσει ως σήμερα τα 3 εκατομμύρια καναδικά δολάρια. Μάλιστα εφέτος είχε κερδίσει το τρόπαιο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Μάστερ του Κάλγκαρι για 2η φορά αφού το είχε ξαναπάρει το 2007, και το 2010 τον τίτλο του Καλύτερου Αλόγου στον κόσμο στους Παγκόσμιους Ιππικούς αγώνες στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Εχει και το ρεκόρ των τεσσάρων τίτλων Queen Elizabeth II Cup.

{youtube}oD13PLawec8{/youtube}

Το όμορφο ζώο είχε γεννηθεί το 1996 στην Ολλανδία και είναι απόγονος του Αμλετ, με γραμμή αίματος ολλανδική warmblood. Οι ιδιοκτήτες του είναι το εκτροφείο «Torrey Pines and Ashland Stables Inc.»

{youtube}UBeg3NO-9Uw{/youtube}

 

Keywords
Τυχαία Θέματα