Macan θα ονομάζεται το νέο SUV της Porsche

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των compact SUV με την πρόθεση της Porsche να «μπει» δυναμικά από το 2013.

Το νέο σπορ SUVτης Porsche ονομάστηκε Macan. Η ονομασία Macan, προκύπτει από την ινδονησιακή λέξη που σημαίνει «τίγρης» που συνδυάζει ευλυγισία,

ισχύ, γοητεία και δυναμική, στοιχεία που αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου off-road μοντέλου της εταιρείας. «Το Macan συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου με τα οφέλη ενός SUV και είναι μια γνήσια Porsche», δήλωσε ο Bernhard Maier, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche AG. «Το όνομα μιας νέας Porsche πρέπει να ταιριάζει με τη μάρκα, να είναι εύηχο σε πάρα πολλές γλώσσες και διαλέκτους, προκαλώντας ταυτόχρονα θετικούς συνειρμούς».

Αποτελώντας την πέμπτη σειρά μοντέλων για την Porsche, το Macan θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εμπορική στρατηγική με ορίζοντα το 2018. Η επιδίωξη της Porsche με το Macan είναι να έχει ανάλογη επιτυχία με την Cayenne. Το νέο SUV θα αρχίσει να παράγεται από το εργοστάσιο της Λειψίας το 2013. Για το σκοπό αυτόν, το εργοστάσιο θα επεκταθεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει πλήρεις εγκαταστάσεις παραγωγής, με γραμμή συναρμολόγησης αμαξωμάτων και βαφείο. Πρόκειται για μια επένδυση 500 εκατ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της εταιρικής ιστορίας της Porsche. Μεσοπρόθεσμα, στο εν λόγω εργοστάσιο Porsche θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα