MotoGP Καπιρόσι: «Πρώτα από όλα η ασφάλεια στα ελαστικά»

18:36 4/1/2012 - Πηγή: OnSports

Δύο μήνες μετά την αποδοχή της θέσης ως υπεύθυνου ασφαλείας στα MotoGP ο Λόρις Καπιρόσι πιάνει δουλειά ξεκινώντας από τα λάστιχα.

Όσοι παρακολουθήσατε τους αγώνες του 2011 για τα MotoGP θα παρατηρήσατε τα πολλά προβλήματα αλλά και τα παράπονα των αναβατών για τα λάστιχα. Ακόμη και όταν οι γιαπωνέζοι της Bridgestone έκαναν κάποιες ενέργειες η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά.

Ο Καπιρόσι σε συνέντευξή

του στο site του περιοδικού Motosprint τόνισε πως προτεραιότητά του στον τομέα της ασφάλειας είναι τα ελαστικά. «Ο Καρμέλο (υπεύθυνος της διοργανώτριας Dorna) μου είπε: Στο θέμα των ελαστικών πάρε εσύ την απόφαση, μη διστάσεις να νιώσεις εκνευρισμένος. Χρησιμοποίησα αυτή τη συμβουλή αμέσως. Η συνάντησή μου με τους ανθρώπους της Bridgestone στη Βαλένθια ήταν σκληρή. Τους είπα ότι συγκεκριμένα πράγματα δεν θα γίνονται αποδεκτά πλέον. Τα ελαστικά είναι πολύ σκληρά και γι’ αυτό είναι επικίνδυνα, έτσι πρέπει να αλλάξουν» και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση στα ελαστικά το 2011 δεν ήταν ξεκάθαρη, έτσι το 2012 θα επιλέξω εγώ τα ελαστικά για τους αναβάτες. Εννοώ ότι θα το κάνω προσωπικά εγώ. Θα πηγαίνω να δω τα ελαστικά και θα τα επιλέγω εγώ. Υπήρχαν επίσης προβλήματα με τους αριθμούς έγκρισης: Αυτός ο αριθμός καθορίζει το πότε κατασκευάστηκαν τα ελαστικά. Ένα ελαστικό που κατασκευάστηκε πριν 2 χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει όπως ένα που κατασκευάστηκε πριν από μια εβδομάδα. Μερικοί αναβάτες είχαν νέα ελαστικά και κάποιοι άλλοι παλαιότερα. Αυτό δεν είναι σωστό, αυτό πρέπει να φτιαχτεί. Θέλω ο τελευταίος αναβάτης να έχεις την ίδια μεταχείριση με τον πρώτο» και κατέληξε:

«Υπάρχει κάτι που όλοι πρέπει να μάθουν. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου ώστε να γίνει η ζωή των αναβατών πιο εύκολη. Δέχτηκα την πρόταση της Dorna με έναν όρο: Πρέπει να επιτρέψουν να γίνουν πράγματα χωρίς το κριτήριο να είναι οικονομικό ή πολιτικό. Παρότι με πληρώνει η Dorna, αν μου ζητήσει να κάνω κάτι εναντίον των αναβατών, τότε δεν θα το κάνω. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο», πρόσθεσε ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.


Στο αγώνα του Μιζάνο (Ιταλικό γκραν πρι) τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε ο Λόρις Καπιρόσι ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το MotoGP ως αναβάτης. Στη Βαλένθια, αργότερα (Νοέμβριο) στη σεζόν, ο Ιταλός δέχτηκε την πρόταση της Dorna να αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της ασφάλειας και όπως φαίνεται δεν έχασε την ευκαιρία να πιάσει αμέσως δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα