O ΟΦΗ, ο Ερνέστο και ο σχεδιασμός…

Λίγο έλειψε να γίνει η γκέλα στο «Καραϊσκάκη», από τη μοναδική ομάδα που τσίμπησε βαθμό εκτός προγράμματος από τον Ολυμπιακό, στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου έπαιξε αντί-ποδόσφαιρο κόντρα στους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου και παραλίγο να κάνει τη ζημία όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε τον Ρόι Κάρολ κάτω από τα δοκάρια του.

Σε

τέτοια παιχνίδια, κόντρα σε αντιπάλους με αυστηρά αμυντικά και ενίοτε «καταστροφική» του θεάματος νοοτροπία, στο βωμό της ουσίας, ένας παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βγάλει τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, κι ας είναι πλέον στα 35 του, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει το κουράγιο να βγάζει όλο το 90άλεπτο σε υψηλές στροφές.

Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια, είχε διάθεση, έπιασε καλό ρυθμό και τελικά έλυσε και τον γόρδιο δεσμό με τη γκολάρα του Μέλμπεργκ που αποτελεί υποθήκη για τον τελικό με θέα το νταμπλ, αφού δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα δεχθούν δύο γκολ στον επαναληπτικό χωρίς να δεχθούν κανένα.

Κι επειδή αυτό το ματς τελείωσε, πιθανότατα και η πρόκριση, όπως και το πρωτάθλημα που θα κλειδώσει και μαθηματικά είτε αυτή την Κυριακή είτε την επόμενη, το ζητούμενο είναι τι γίνεται στην επόμενη μέρα.

Ρυθμιστής των εξελίξεων δεν είναι άλλος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος κάθε… Μάρτη μάλλον φεύγει, αλλά κάθε Μάη… μένει. Απομένει να μάθουμε τι θα γίνει κι αυτή τη φορά, ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, τώρα που όλα έχουν μπει σε μια καλή σειρά και η πορεία της ομάδας είναι ανοδική.

Αν συνεχίσει ο Βαλβέρδε, όλοι ξέρουμε λίγο πολύ και ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Ποιοι θα επιστρέψουν και ποιοι όχι, αφού η άποψη του Βάσκου για πολλούς και για πολλά, είναι ήδη γνωστή και δύσκολα θα αλλάξει. Για παράδειγμα, αν δεν υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, θα συνεχίσουν πιθανότατα ο Μαρκάνο και ο Ορμπάιθ. Αν έρθει άλλος προπονητής μπορεί οι δύο χρήσιμοι Ισπανοί να ακολουθήσουν τον Ερνέστο στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν»…

Κι αν δεν μείνει τελικά ο «τσιγκούρι», ποιος θα είναι ο επόμενος; Με τα καλά και τα άσχημά του θα είναι καλύτερος ή χειρότερος; Θα είναι το ίδιο αποδεκτός από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού; Πιστεύω ότι ο Μαρινάκης, από τη στιγμή που θέλει να τον κρατήσει, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια κι έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει…

Είναι, πάντως, πολύ νωρίς για να πει κανείς «ναι» ή «όχι», «άσπρο» ή «μαύρο». Όλα είναι ανοικτά και πάνω στο τραπέζι. Αυτή τη χρονική περίοδο, πάντως, και με βάση όσα προηγήθηκαν, η παραμονή του Ερνέστο –επαναλαμβάνω- είναι απαραίτητη για να μην υπάρξουν αναταράξεις και η ομάδα να μην πισωγυρίσει μέχρι να μάθει ο επόμενος τα κατατόπια…

Keywords
Τυχαία Θέματα