Preview του Μέταλιστ-Ολυμπιακός

01:52 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Έφτασε λοιπόν η ώρα της άγνωστης Μέταλιστ. Τους Ουκρανούς τους παρακολούθησα σ’όλο το 90λεπτο του θριάμβου με 4-0 στην έδρα της Σάλσμπουργκ, όταν κι έκλεισαν το εισιτήριο για τους 16 με άλλη μία εμφατική εμφάνιση και νίκη με 4-0. Ο αγώνας βέβαια είναι μόνο ένας και δεν προσφέρεται για όλα τα συμπεράσματα, αφού ήταν εκτός έδρας, οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό, ήταν σαφώς ανώτεροι της Σάλσμπουργκ σε όλους τους τομείς και στο ημίχρονο είχαν φτάσει σχεδόν ξεκούραστα στο 3-0.

Χαφ

Όπως θα έχετε διαβάσει

σε όλα τα σχετικά κείμενα, η Μέταλιστ είναι πολύ γρήγορη κι επιθετική ομάδα, με τεχνίτες Βραζιλιάνους και Αργεντίνους στη σύνθεση της. Οι Ουκρανοί απέναντι στην Σάλσμπουργκ κατέβηκαν με ένα 4-2-3-1, με δύο παίκτες μπροστά από την άμυνα και τους υπόλοιπους τέσσερις να αλλάζουν διαρκώς θέσεις. Μπροστά από την άμυνα έχουν έναν αμυντικό χαφ, τον Αργεντίνο Τόρες, που στις αρχές της χρονιάς τον έκαναν δίδυμο με τον Βραζιλιάνο Εντμάρ και μπροστά τους έπαιζε ο εγκέφαλος της ομάδας κι αρχηγός, ο Ξαβιέ.

Στο ματς με την Σάλσμπουργκ ο Τόρες έκατσε στον πάγκο και δίπλα στον Εντμάρ έπαιξε χαμηλά ο Ξαβιέ, σ’έναν ρόλο κοντινό μ’αυτόν του Ιμπαγάσα. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος είναι δεκάρι που έχει γυρίσει πιο πίσω κι αγωνίζεται με τρόπο παρόμοιο μ’αυτόν του άσου του Ολυμπιακού, όταν αυτός παίζει χαμηλά. Ο Εντμάρ είναι ο παίκτης που πέφτει μερικά μέτρα πιο πίσω κοντά στην άμυνα (σαν τον Ορμπάιθ) κι ο Ξαβιέ πιέζει στην μπάλα, μαζί φυσικά και με όλους τους επιθετικογενείς παίκτες που παίζουν μπροστά του. Όταν η Σάλσμπουρκ έχει κατοχή τα πάντα ξεκινάνε από τα πόδια του Ξαβιέ, αφού αυτός μοιράζει το παιχνίδι και μετά αναλαμβάνουν οι υπόλοιποι.

Επίθεση

Από τους παίκτες της επίθεσης, σαφώς ξεχωρίζει ο Τάισον. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με ταχύτητα και ντρίμπλα πάνω στην κίνηση και μεγάλη ικανότητα στο να βρει τους συμπαίκτες του με μπαλιές στον χώρο. Απέναντι στην Σάλσμπουργκ έκανε όργια, αφού αυτός πίεσε κι έκλεψε ψηλά για να κάνει το 1-0, αυτός άνοιξε στον αριστερό μπακ στην φάση του 2-0 κι αυτός συνδυάστηκε άψογα στην κόντρα με τον φορ Κριστάλδο στο 3ο, με μια μπαλιά όνειρο που έβγαλε φάτσα με τον τέρμα τον συμπαίκτη του.

Ο Τάισον αγωνιζόταν σχεδόν σε ελεύθερο ρόλο κι άλλαζε θέσεις με τον Αργεντίνο Μπλάνκο, παίζοντας είτε αριστερά είτε στον άξονα. Ο Μπλάνκο στο 4-0 επί της Σάλσμπουργκ έμοιαζε ο πιο ακίνδυνος απ’όλους της επίθεσης, πιο απειλητικοί ήταν οι υπόλοιποι δύο. Πρώτος, ο Κριστάλδο που παίζει στην κορυφή της επίθεσης, βγαίνοντας διαρκώς στο πλάι. Ο Αργεντινός δεν είναι ο βαρύς σέντερ φορ, αλλά αντίθετα με ύψος 1.78 κινείται διαρκώς για να συνδυαστεί με τους υπόλοιπους, που είτε τον ψάχνουν στον χώρο, είτε του δίνουν χαμηλά την μπάλα με πλάτη για να την ξαναπάρουν απ’αυτόν.

Την τετράδα της επίθεση συμπληρώνει άλλος ένας Αργεντίνος, ο Σόσα. Αν το όνομά του σας λέει κάτι είναι γιατί ο 26χρονος έχει το πιο “βαρύ” βιογραφικό απ’όλους. Έχει περάσει για μια διετία από την Μπάγερν, πέρσι έπαιζε σ

Keywords
Τυχαία Θέματα