Rewind στην υπόθεση Σουλτάν Αλ Σαούντ

Μετά την οριστική συμφωνία του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το Onsports σας θυμίζει όλη την εξέλιξη της υπόθεσης, από την ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον πρίγκιπα ως σήμερα.

Πέρασε περισσότερο από διάστημα ενός μήνα από την ημέρα που στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

εμφανίστηκε ο Βλάσης Τσάκας και κατέθεσε το έγγραφο με την πρόταση του πρίγκιπα για την απόκτηση των μετοχών που είχε θέσει σε αδράνεια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης λίγες μέρες νωρίτερα.

Η αρχή έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2011, απόγευμα Δευτέρας, όταν όλοι έμαθαν πως από… το πουθενά εμφανίστηκαν Σαουδάραβες για να πάρουν τον Παναθηναϊκό και πως έχουν μάλιστα Έλληνα εκπρόσωπο που είναι στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει το θέμα!

Έτσι άρχισε το story

Αν και υπάρχουν – ανεπιβεβαίωτες – πληροφορίες ότι η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη είχε κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές από το καλοκαίρι με επιχειρηματίες από τον αραβικό κόσμο για να παραδώσει τις μετοχές του αποχωρώντας από τον Παναθηναϊκό, καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα από την «επίσημη» έναρξη της υπόθεσης του πρίγκιπα.

Όπως αναφέραμε, ήταν 19 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα ΔΣ για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Βλάσης Τσάκας βρέθηκε στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ και μετέφερε την πρόταση. «Βάζει 20 εκατ. ευρώ άμεσα, 50 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι και 150 εκατ. ευρώ για το γήπεδο στο Βοτανικό ή όπου αλλού γίνει», δήλωνε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, για τον οποίο είχε ήδη αρχίσει «σαφάρι» για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Τα πολλά ονόματα, άλλωστε, του Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντουραχμάν (Αλ Σαούντ) – αυτό το όνομα χρησιμοποίησε η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας μόλις χθες (27/10) – προκάλεσαν αρκετά μπερδέματα και ακόμα περισσότερη καχυποψία. Τις πρώτες μέρες κυριάρχησαν οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα, μια φωτογραφία του πρίγκιπα που απεστάλη από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αρκετή… αμφιβολία για το όλο θέμα.

Η αντίδραση Βαρδινογιάννη

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού ο πρίγκιπας είχε ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο τον Παναγιώτη Πετρόπουλο, ήταν να δώσει μια διορία δυο ημερών έτσι ώστε να δει υπογεγραμμένο και επικυρωμένο το πληρεξούσιο έγγραφο του Σαουδάραβα προς τον Έλληνα δικηγόρο. Παράλληλα, η αμφιβολία ακόμα και για την ύπαρξη του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ είχε μεγαλώσει ιδιαίτερα, όμως μια αποκάλυψη της φωτογραφίας του διαβατηρίου του έβαλε κάπως σε τάξη το θέμα.

Το κύριο θέμα συζήτησης ωστόσο από τις 22 Σεπτεμβρίου και για περίπου μια εβδομάδα, ήταν το πληρεξούσιο. Ο Βλάσης Τσάκας υποστήριζε πως επρόκειτο για ένα τυπικό θέμα που θα λυθεί, κάτι που έγινε επίσης, ενώ οι προσπάθειες για να βρεθούν περαιτέρω στοιχεία οδήγησαν ως την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας που όμως τόνισε ότι ενημερώνεται από τον Τύπο για τις εξελίξεις.

Στις 27 Σεπτεμβρίου με γραπτή δήλωση του πρίγκιπα έγινε γνωστό ότι το πληρεξούσιο είναι στα χέρια του Παναγιώτη Πετρόπουλου και άρχισε να

Keywords
Τυχαία Θέματα