Si-ένα ακόμη και ο τελευταίος (;) χορός!

Κανονικά έπρεπε να αρχίσω από την υπερηχητική εμφάνιση του Ολυμπιακού, που πραγματικά χαίρεσαι να τον βλέπεις. Είναι μια ομάδα, που ύστερα από πολλά χρόνια μεγάλων επενδύσεων σε χρήμα και ελπίδες που απέφεραν ελάχιστα αποτελέσματα λόγω λανθασμένης νοοτροπίας και επιλογών, πλέον αποπνέει υγεία, φρεσκάδα, έχει φιλοσοφία, δημιουργεί παίκτες

και κορμό, διαθέτει ενέργεια και είναι έτοιμη να κάνει με εμφατικό τρόπο την υπέρβαση της, παίρνοντας την πρόκριση για το φάιναλ-φορ. Και δεν θα είναι η τελευταία της υπέρβαση...

Όμως, θα σταθώ πρώτα (αν και δεν είπα λίγα για το «αγριεμένο λιοντάρι» που έφτιαξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς) στον Παναθηναϊκό και στον αποψινό τέταρτο προημιτελικό που μπορεί να είναι προτελευταίος αλλά και τελευταίος της σειράς!

Αυτό θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από τους «πράσινους»! Παρά το 2-1, παρότι η τακτική του Μπλατ στα δύο τελευταία ματς έχει βραχυκυκλώσει την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν αλλάζει. Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι καλύτερος σε όλα τα σημεία ακόμη και στους παίκτες για τα «μεγάλα» σουτ των τελευταίων επιθέσεων, αν και δύο φορές έχει φανεί το αντίθετο.

Πόσοι μπορούν να πάρουν μεγάλα σουτ και πόσοι μπορούν να βρουν στόχο από την Μακάμπι; Από την άλλη μεριά πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να μπουν απέναντι τους από την ομάδα του Παναθηναϊκού; Μπορεί άλλος πλην του Μπλου να κάνει τέτοιο; Πιθανότατα ο Σμιθ (που έχει 31% για να κάνει συγκρίσεις με παρακάτω)!

Μπορεί ο Οχαγιόν; Ούτε 1%! Ο Σόφο; Δεν φθάνει ως εκεί και πιθανότατα κόντρα στον ΠΑΟ δεν θα έχει δυνάμεις. Ο Χέντριξ; Όχι δα! Ο Τζέιμς; Ο Πνινι; Ο Παπαλουκάς; Ίσως ο Λάνγκφορντ αλλά κι αυτό δεν έχει φανεί στα τρία ματς, ή ο Μάλετ που δεν πατάει παρκέ και δεν έχει ρυθμό.

Από τον Παναθηναϊκό; Ακόμη και ο Μπατίστ το έχει κάνει πολλάκις. Ο Διαμαντίδης; Από το «βάλτο αγόρι μου» και μετά είναι αμέτρητες οι φορές. Ο «Σάρας»; Περισσότερες κι από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Και χωρίς αμφιβολία μπορούν να το πάρουν και να το στείλουν στο διχτάκι και οι Καϊμακόγλου (43%), Τσαρτσαρής, Σάτο (35%) ακόμη και ο Σμιθ (44%)!

Επομένως ας αναζητηθεί άλλο σημείο στο οποίο μπορεί η Μακάμπι να υπερτερεί αγωνιστικά. Γιατί ενδεχομένως ψυχολογικά, μετά το 2-1 και γνωρίζοντας πως απόψε είναι η ευκαιρία να πετάξει έξω μια καλύτερη ομάδα, τον πρωταθλητή Ευρώπης, να είναι πιο ισχυρή. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα από μαλακό μέταλλο; Είναι ομάδα που δεν έχει περάσει αλώβητη από παρόμοιες αποστολές την 15ετία της κυριαρχίας του; Ρητορικά τα ερωτήματα.

Όμως η Ιστορία δεν παίζει ρόλο στο παρόν. Το λάθος αυτό, να ακουμπάμε στην Ιστορία μας το κάνουν επι σειρά αιώνων εμείς οι Έλληνες για αυτό έχουμε φθάσει εδώ που φθάσαμε, επικαλούμενοι μονίμως πως εμείς διδάξαμε πολιτισμό, αθλητικά ιδεώδη (Ολυμπιακούς Αγώνες), δημοκρατία, όταν εμείς πρώτοι τα καταργήσαμε!

Η ιστορία του Παναθηνα

Keywords
Τυχαία Θέματα