Super League: «Κληρώνει» για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

08:58 6/6/2012 - Πηγή: OnSports

Κρίσιμο μπορεί να χαρακτηριστεί το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (12:00) της Τετάρτης (6/6) με αποκλειστικό θέμα τις αποφάσεις της ΕΠΟ για τις ομάδες που δεν πήραν την αδειοδότηση.

Στόχος των έξι ομάδων που δεν έλαβαν πιστοποιητικό και συγκεκριμένα των ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ,

ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Πανιωνίου είναι να αρθούν οι ποινές από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις παικτών άνω των 22 ετών, ενώ χάνουν το 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου της ερχόμενης περιόδου.

Για τον λόγο αυτό, το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της διοργανώτριας, σε μία προσπάθεια για την προστασία του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που ισχύσουν τελικά οι αποφάσεις της Επιτροπής, δημιουργείται αυτόματα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, κάτι που θα φέρει την υποτίμηση του προϊόντος με περιορισμένη ανταγωνιστικότητα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι έξι ΠΑΕ που δεν κατάφεραν να πάρουν την αδειοδότηση.

Η πρόταση που αναμένεται να «πέσει» στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των ΠΑΕ είναι η μερική… άρση των ποινών, όπου θα επιτρέπει στους συλλόγους που δεν αδειοδοτήθηκαν να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις, εν αντιθέσει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, μια και το 20% θα πρέπει να θεωρείται ήδη… χαμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα