What the f***k is Boxing Day?

Ακούς «Boxing Day» και είσαι έτοιμος να βγάλεις τα γάντια του μποξ από την ντουλάπα ώστε να ευχηθείς με ένα σπασμένο δόντι χρόνια πολλά στον συνάνθρωπό σου;

Στην καλύτερη δε περίπτωση «ξεθάβεις» τις κούτες από την αποθήκη σου και αρχίζεις να πακετάρεις ό,τι βρεις μπροστά σου; Μη στενοχωρέσαι και μην απελπίζεσαι άλλο!

Δεν πρόκειται να είσαι πια ο δακτυλοδεικτούμενος (στην καλύτερη) περίεργος τύπος με τα γάντια του μποξ την επομένη των Χριστουγέννων, έστω και αν όσες ώρες, μέρες, μήνες καθίσεις πάνω από ένα καζάνι που βράζουν μπάλες, δεν πρόκειται να… τη μυρίσεις! Το Onsports

είναι εδώ για σένα, προκειμένου να σου μεταλαμπαδεύσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτήν την αγγλοσαξονική παράδοση (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) και ίσως κάτι παραπάνω! Τώρα αν αποδειχθείς… σφουγγάρι και απορροφήσεις γνώση (που θεωρούμε υποχρέωσή μας να σου προσφέρουμε) ή συναγωνίζεσαι σε ΙQ την πέτρα που πρέπει να δέσεις στο λαιμό σου και αφού βαφτείς μπλε να πέσεις τη θάλασσα, ακόμα και εμείς σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά!

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα εύκολα! Η Boxing Day καταρχήν είναι ημέρα αργίας! Μη χαίρεσαι ακόμα εκτός και αν ζεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Γροιλανδία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και σε χώρα της Κοινοπολιτείας των Εθνών (με χριστιανικό κυρίως πληθυσμό). Αν δε είσαι από τη Νότια Αφρική (κομματάκι δύσκολο) την ημέρα αυτή θα τη γνωρίζεις περισσότερο ως «Ημέρα της Καλής Θέλησης».

Όσον αφορά τώρα στο περιβόητο όνομα της ημέρας, αυτό προέρχεται από μια παράδοση του Νησιού, οι ρίζες της οποίας αναζητούνται αιώνες πίσω και σύμφωνα με αυτήν αυτή οι έχοντες συνήθιζαν να κάνουν δώρα στους μη έχοντες, λιγότερο πλούσιους και κοινωνικά κατώτερους συνανθρώπους τους την επομένη των Χριστουγέννων (στο Ηνωμένο Βασίλειο δε, αυτό επεκτάθηκε αργότερα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι υπάλληλοι και οι υπηρέτες), ενώ μέχρι τη διανομή τους αυτά τα δώρα αποθηκεύονταν σε ένα κουτί επονομαζόμενο και «κουτί των Χριστουγέννων» (Christmas box).

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μόνη εκδοχή, καθώς τη λατρεμένη εποχή των εξερευνήσεων, ένα χριστουγεννιάτικο κουτί υπήρχε πάντα μέσα σε όλα τα πλοία που σάλπαραν με σκοπό να ανακαλύψουν νέους προορισμούς, καθώς πίστευαν πως έφερνε καλοτυχία στους ναυτικούς. Στην ουσία ήταν ένα μικρό μεταλλικό δοχείο με το οποίο προμήθευε τα πλοία ένας ιερέας και όσοι ναυτικοί ήθελαν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους έριχναν μέσα το κατιτί τους. Στη συνέχεια, το κουτί σφραγιζόταν και έπαιρνε περίοπτη θέση στο κατάστρωμα, για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Με την επιστροφή του… χωρίς απώλειες πλοίου στο λιμάνι, το δοχείο έφτανε και πάλι στα χέρια του ιερέα, ο οποίος το φύλαγε μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν και το άνοιγε, προκειμένου να μοιράσει το περιεχόμενό του στους άπορους.

Είσαι και εσύ ένας από τους πολλούς που εκνευρίζεται όταν οι αργίες πέφτουν Σαββατοκύριακο; Μην κρύβεσαι άλλο! Η Boxing Day (εφόσον είσαι κάτοικος των χωρών που αναφέρθηκαν παραπάνω και ήδ

Keywords
Τυχαία Θέματα