Zots rules

Χαίρετε κύριοι,

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, η οικογένεια που έχει δημιουργήσει ο Ομπράντοβιτς βρήκε απάντηση και σε αυτήν την πίστα. Ο φουκαράς ο Ντέβιντ Μπλάτ είχε ένα πολύ δύσκολο ρόλο: Να κερδίσει τον Ομπράντοβιτς τρεις φορές συνεχόμενες. Δεν το λέω εγώ αλλά το παρελθόν διδάσκει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Ακόμη δεν έχει βρεθεί προπονητής να κερδίσει τον Ζοτς σε σειρά 5 παιχνιδιών, πόσο μάλλον σε τρία ματς στη σειρά. Ο Παναθηναϊκός

τα βρήκε σκούρα με τη Μακάμπι.

Δέχτηκε δύο σκληρά χαστούκια, έχασε στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι που το σκορ πήγε ψηλά, στο Ισραήλ παρότι πήγε σε χαμηλό σκορ, στήθηκε στον τοίχο, αλλά βρήκε τρόπο να δραπετεύσει. Στον αγώνα χωρίς αύριο από την αρχή φάνηκε πως είναι έτοιμος να πάρει αυτός το κουμάντο.

Σαν ομάδα είναι δεδομένο πως λειτουργεί καλύτερα, κάτι που φαίνεται και από τη μεγάλη διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες στις ασίστ σε όλα τα παιχνίδια. Η Μακάμπι στο επιθετικό κομμάτι στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός και τα πολλά παιχνίδια έδωσαν την ευκαιρία στο τεχνικό τιμ να μάθει τέλεια και να βρει τρόπο να εξουδετερώσει τον αντίπαλο.

Στη σειρά με τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι βρήκε έναν ανέλπιστο πρωταγωνιστή (Οχαγιόν) που ο τρόπος που έπαιζε ελευθέρωσε πολύ τον Λάνγκφορντ και έδινε στον Μπλατ τη δυνατότητα να έχει στο γήπεδο πεντάδες που απειλούσαν όλοι οι παίκτες.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού άκουσα δηλώσεις του Ιτούδη, ο οποίος στάθηκε πολύ στην εξουδετέρωση του Οχαγιόν. Ο 25χρονος Ισραηλινός πλέι μέικερ στο 2ο παιχνίδι είχε 12 πόντους και 6 ασίστ, στο 3ο, 15 πόντους με 5 ασίστ και στο χτεσινό η άμυνα του Παναθηναϊκού πέτυχε να το τελειώσει χωρίς ασίστ. Η Μακάμπι συνολικά είχε μόλις 6.

Πέρα από τη σωστή αμυντική προσήλωση στον Οχαγιόν πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η εξουδετέρωση του Μπλού. Εδώ ο Παναθηναϊκός νίκησε τον εαυτό του. Μετά την αποχώρηση του Φώτση το μεγαλύτερο πρόβλημα που βάση ρόστερ είχε ο Παναθηναϊκός ήταν η προσωπική άμυνα στη θέση 4.

Ο Τσαρτσαρής είναι τεράστιος παίκτης, αλλά πλέον λειτουργεί περισσότερο ως σέντερ. Και όταν παίζει στο τεσσάρι περισσότερο δένει την άμυνα χαμηλά παρά παίζει καλή προσωπική άμυνα στο αντίπαλο τεσσάρι. Ο Σμιθ έχει φανερή αδυναμία στην άμυνα και μέχρι χτες δεν ήταν ανταγωνιστικός στα παιχνίδια υψηλού επιπέδου, ενώ ο Καϊμακόγλου είναι μισό τριάρι μισό τεσσάρι.

Ο Μπλου «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε απάντηση και σε αυτό. Ουσιαστικά έκαναν την αδυναμία του πλεονέκτημα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν πολύτιμους πόντους και ριμπάουντ από τους Καϊμακόγλου, Σμιθ και ο Μπλου εξαφανίστηκε.

Ο Παναθηναϊκός στο Ισραήλ κέρδισε ουσιαστικά δύο παίκτες. Ο Καϊμακόγλου είχε κάνει μεγάλα παιχνίδια και στους περσινούς τελικούς του πρωταθλήματος, στη σειρά όμως βγάζει περισσότερη διάρκεια και σταθερότητα παρά ποτέ, ενώ ο Σμιθ για πρώτη φορά μπόρεσε να είναι θετικός και να κερδίσει μάχη σε αγώνα υψηλού επιπέδου.

Πέρα από την εκπληκτική ομαδική και προσωπική άμυνα που έπα

Keywords
Τυχαία Θέματα