ΑΕΚ, μόνη χωρίς μετόχους, αναζητά 2,5 εκατ. ευρώ

Ο Ανδρέας Δημητρέλος και ο Κώστας Παπαδημητρίου δίνουν αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου στα Σπάτα για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι Ανδρέας Δημητρέλος και Κώστας Παπακωνσταντίνου είχαν πίσω τους, ως φόντο, μια αφίσα που έγραφε «Σώστε την ΑΕΚ», ενώ υπήρχε κι ένα ρολόι που μετρούσε αντίστροφα ως τις 31 Μαρτίου, «14 μέρες,11 ώρες 30 λεπτά».

Τον λόγο πρώτος πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, ο

οποίος σκιαγράφησε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της ομάδας, επισημαίνοντας πως απαιτούνται ως το τέλος του μήνα ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημητρέλου:

«Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα μεγάλο ποσό για να συνεχίσει να ελπίζει. Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μέχρι στιγμής τα ποσά που χρειάζονται. Το ΔΣ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει χρήματα, αλλά θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Στο ΔΣ καταλήξαμε ότι η ΑΕΚ είναι μόνη της και δεν έχει μετόχους. Απευθυνθήκαμε σε τρεις κατηγορίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Η πρώτη κατηγορία είναι επώνυμοι, αλλά δεν έχουν να κάνουν με μετόχους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την οικονομική άνεση ή που έχουν περισσότερες γνωριμίες. Η δεύτερη είναι μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν συμπαρασταθεί τα τελευταία χρόνια και πιθανώς να έχουν οικονομική δυνατότητα. Το τρίτο είναι ο κόσμος. Δυστυχώς του ζητάμε συνεχώς τη βοήθεια. Εχει κουραστεί, καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή του. Μπορεί να σώσει την ΑΕΚ, χωρίς να είναι αυτός που θα είναι υπαίτιος.

Είμαστε πολύ κοντά και το χρονικό διάστημα είναι μικρό. Αν η ΑΕΚ μπορεί να βρει λύσεις, αυτές θα βρεθούν περισσότερο από την πρώτη κατηγορία. Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος επενδυτής. Οι υποχρεώσεις που έχουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στους υπαλλήλους και στην εφορία.

Τα χρήματα που έχουμε συγκεντρώσει είναι του Παππά 500.000 ευρώ, μέσω του Χατζηιωάννου. Αναμένουμε να πάρουμε 300.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και περίπου 300.000 ευρώ από τον Νοτιά. Το ποσό είναι 1,1 εκατ. ευρώ και θέλουμε 3,6 εκατ. ευρώ. Ψάχνουμε για 2,5 εκατ. ευρώ.

Το χρέος μας με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τους παίκτες είναι να πληρωθούν μέχρι τις 26 Μαρτίου. Πρέπει να τα προσκομίσουμε μέχρι τις 30 του μήνα. Με την εφορία είμαστε σε διαδικασίες ρύθμισης, έχουμε κάνει ήδη μία και έχουμε κάνει άλλες τρεις προσπάθειες που είναι σε συζητήσεις.

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Εχω πει από την αρχή ότι η προσπάθεια μου είναι για την ΑΕΚ, χωρίς προσωπικό όφελος. Θα καλέσω όσους μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν κάτι. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει».

Παπαδημητρίου: «Μέτοχοι οι οπαδοί της ΑΕΚ»

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο οποίος επισήμανε ότι η ομάδα δυστυχώς δεν έχει ενεργούς μετόχους και πρέπει οι ΑΕΚτζήδες να βοηθήσουν την κατάσταση. Μάλιστα κάλεσε τους φίλους της ΑΕΚ να γίνουν οι νέοι μέτοχοι της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παπαδημητρίου:

«Ίσως είναι οι πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της ΑΕΚ. Αυτό που κατάλαβα τις τελευταίες

Keywords
Τυχαία Θέματα