Αφοί Καραγκούνη στο Onsports: «Για μεγάλα πράγματα η Εθνική»!

09:49 8/6/2012 - Πηγή: OnSports

Δύο στελέχη των μικρών εθνικών ομάδων, ο Βασίλης και ο Θανάσης Καραγκούνης μιλούν στο Onsports και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της Εθνικής Ανδρών στο EURO 2012.

O 18χρονος αμυντικός της Ουντινέζε και ο 20χρονος μέσος του Ατρομήτου έχουν δείξει με την παρουσία τους ότι μπορεί να απασχολήσουν δυνατά το ελληνικό ποδόσφαιρο στο μέλλον και να αποτελέσουν το αύριο της μεγάλης Εθνικής ομάδας της Ελλάδας.

Αναλυτικά

η συνέντευξη από τα δύο αδέρφια στο Onsports:

Η πορεία της Εθνικής στο EURO 2012 ποια μπορεί να είναι;

Β.Κ.: «Μπορεί να κάνει κάτι καλό αν πιστέψει στις δυνάμεις της, γιατί η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά αν το επιδιώξει».

Θ.Κ.: «Έχει δείξει με τον καινούριο προπονητή ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να χτυπήσει οποιαδήποτε ομάδα. Μπορεί να έπεσε στον πιο βατό όμιλο του τουρνουά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους. Αν προσέξει και δώσει τον καλύτερό της εαυτό, θα περάσει στην επόμενη φάση».

Βλέποντας τα φιλικά, τι περιμένεις να δεις στο τουρνουά;

Β.Κ.: «Αμυντικά είναι σε καλό επίπεδο. Στο γκολ υπάρχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να αμυνθεί καλά και να μπορέσει να αξιοποιήσει τις αντεπιθέσεις που θα βγάλει».

Θ.Κ.: «Είναι πολύ καλή στην άμυνα και δεν πρέπει να φοβηθεί κανέναν. Αν κάνει και πιο ουσιαστική την επίθεσή της, είναι για μεγάλα πράγματα».

Όπως στο Euro 2004, η Εθνική είναι αυτή που ξεκινάει τη διοργάνωση με το εναρκτήριο ματς και ξανά με τη διοργανώτρια. Τότε ήταν η Πορτογαλία, τώρα η Πολωνία. Είναι ένας καλός οιωνός αυτός;

Β.Κ.: «Είναι δύο τελείως διαφορετικές εποχές. Το να ξεκινάς με τη διοργανώτρια δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να γίνει πάλι η έκπληξη και η Εθνική να βγει νικήτρια από αυτό το παιχνίδι που, όμως, είναι πολύ δύσκολο».

Θ.Κ.: «Εγώ σαν παίκτης δεν το σκέφτομαι αυτό. Μακάρι να φέρουμε το ίδιο αποτέλεσμα».

Ο Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει αρκετούς νεαρούς παίκτες, όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Φορτούνης και ο Γιάννης Φετφατζίδης που είναι στην ηλικία σας. Μπορούν να πρωταγωνιστήσουν;

Β.Κ.: «Έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία, αλλά δεν έχουν την εμπειρία ακόμα από τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό μπορεί να το καλύψει η δίψα που έχουν για διάκριση»

Θ.Κ.: «Από τη στιγμή που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα σημαίνει ότι μπορούν να σταθούν σε τέτοιο επίπεδο. Μακάρι να τα δώσουν όλα και να μας κάνουν όλους περήφανους».

Ο όμιλος αποτελείται από τρεις ομάδες του ανατολικού μπλοκ (Πολωνία, Ρωσία, Τσεχία), οι οποίες παραδοσιακά δυσκολεύουν ιδιαίτερα την Εθνική…

Β.Κ.: «Η Εθνική πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα. Πρέπει να μπαίνει μέσα στο γήπεδο για να δείξει ποια είναι, όπως και το 2004».

Θ.Κ.: «Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά δεν πρέπει να το πάρουν έτσι οι παίκτες. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ούτε Ισπανία, ούτε κάποιο άλλο μεγαθήριο. Εμείς έχουμε το ταλέντο και την εμπειρία, στοιχεία που πρέπει ν

Keywords
Τυχαία Θέματα