Αφρουδάκης: «Τολμηρή η δήλωση, αλλά μπορούμε το μετάλλιο» (video)

Ο διεθνής φουνταριστός μπορεί να μην αγωνίστηκε στο χθεσινό ματς με την Ισπανία, ωστόσο είναι έτοιμος για το σημερινό απέναντι στη Σερβία.

«Μπορούμε το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό», δήλωσε ο διεθνής φουνταριστός Γιώργος Αφρουδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό της Χίου, «Αλήθεια».

«Καταρχήν, στην Εθνική ομάδα, βασικός δεν υπάρχει κανένας. Υπάρχει μια 25άδα άξιων παικτών που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα και ανάλογα τις επιλογές του προπονητή, διαλέγει τους 13 παίκτες που θα πάνε στο Αϊντχόφεν. Όλοι οι παίκτες είναι σε υψηλό επίπεδο, πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αγωνιστώ

γιατί την άλλη εβδομάδα είναι το Ευρωπαϊκό και θα πρέπει να αγωνιστώ για να αποκτήσω αγωνιστικό ρυθμό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιώργου Αφρουδάκη.

Και συνέχισε: «Πιο πολύ βοηθάω στην εμπειρία. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί φουνταριστοί. Και ο Μάνθος Βουλγαράκης και ο Κολόμβος με τον Μουρίκη και ο Στέλιος Μιμίδης είναι αξιόλογοι φουνταριστοί. Είναι καλό που υπάρχουν στην ομάδα και υπάρχει ανταγωνισμός, είναι καλό που είμαστε και εγώ με τον Βουλγαράκη, που είμαστε πιο μεγάλοι γιατί αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός κάνει καλό. Η Εθνική διαθέτει πέντε πολύ καλούς φουνταριστούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν για το καλό της Εθνικής».

Εάν τον ανησύχησε η χθεσινή ήττα από την Ισπανία, απάντησε: «Είναι μία περίοδος προετοιμασίας. Ναι μεν μας ενδιαφέρει το σκορ αλλά το μυαλό μας είναι στο Ευρωπαϊκό που ξεκινά τη Δευτέρα. Κανένας δεν θέλει να χάνει, ειδικά με την Ισπανία που είναι βασική μας αντίπαλος για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά δεν ανησυχώ, πιστεύω ότι είμαστε σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Είμαστε σε φάση που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμα και μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό. Είναι λίγο τολμηρή δήλωση γιατί η Εθνική απέχει από τις μεγάλες τελευταίες διοργανώσεις και έχει χάσει έδαφος από τις άλλες ομάδες παγκοσμίως, αλλά όπως έχουν δείξει τα τουρνουά και εδώ και στο εξωτερικό, όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά και το μετάλλιο μέχρι και τη 10η θέση θα κριθεί στις λεπτομέρειες, άρα γιατί να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε κι εμείς ένα μετάλλιο. Εξάλλου έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί, θα παλέψουμε για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα