Αυτοί που έφυγαν νωρίς…

Τί παράξενα παιχνίδια που παίζει η ζωή καμία φορά. Παιχνιδιάρα, δολοπλόκα σε κάνει να νοιώθεις σαν ανόητη μαριονέτα, παραδομένη στις ορέξεις της.

Άλλοτε σε κομματιάζει πετώντας σε στα βράχια σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα και άλλοτε σαν σε καλοκαιριά σου φέρνει μια ηλιαχτίδα να σε χαϊδέψει ποτίζοντάς σε με δόσεις αδόκητης χαρμονής. Και η χρονιά που φεύγει δυστυχώς δεν αποτέλεσε εξαίρεση… Η ζωή, ακροβατώντας με το θάνατο σκάρωσε πάλι τα παιχνίδια της και το Onsports βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας παρουσιάσει τις ψυχές που

έφυγαν από κοντά μας για κάπου καλύτερα…

Άνθρωποι που έγραψαν, στιγμάτισαν και άφησαν κληρονομιά (άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο) τη δική τους ιστορία στο χώρο του αθλητισμού.

8 Ιανουαρίου Άνχελ Πεντράθα (1962 – 2011)


Ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή «έφυγε» μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος ήταν και ο λόγος που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού πριν προλάβει να κάτσει στον πάγκο των «λιονταριών» σε επίσημη αναμέτρηση.

Ως ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα στην Ισπανία όπου φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για τρία χρόνια (1985 – 1988) - κατακτώντας ένα Copa Del Rey (1987 – 88) και συμμετέχοντας μάλιστα στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου το 1986 (ήταν ένας από τους τέσσερις «μπλαουγκράνα» που δεν ευστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι) - αλλά και της Μαγιόρκα με την οποία αγωνίστηκε σε 229 αγώνες (3 γκολ) την επταετία 1988 -95.

Τόσο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όσο και ο Αντρές Ινιέστα ο οποίος τον είχε προπονητή στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα αφιέρωσαν τη νίκη επί της Λα Κορούνια με 4-0 (9/1) στον Πεντράθα, ενώ στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν σπουδαίες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου...

Στην Ελλάδα εργάστηκε ως προπονητής στον πάγκο του Ηρακλή τη σεζόν 2008 -09 και μετά το τέλος αυτής συμφώνησε να αναλάβει το τιμόνι του Πανσερραϊκού, ωστόσο αποχώρησε εσπευσμένα για την πατρίδα του, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, μετά από ένα μήνα και πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του συλλόγου.

{youtube}KndYV_xsHzI{/youtube}

10 Ιανουαρίου Αλμπέρτο Λεόν (1973 – 2011)


Ο Ισπανός αθλητής του mountain bike βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του αδερφού του αφού, αδυνατώντας να αντέξει την πίεση της εμπλοκής του ονόματός του σε δύο σκάνδαλα ντόπινγκ, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το όνομα του Λεόν ενεπλάκη στην επιχείρηση «Πουέρτο» το 2006 η οποία είχε ως στόχο να ξεσκεπάσει κρούσματα ντόπινγκ στην ποδηλασία, ενώ είχε οδηγήσει στην τιμωρία γνωστών ποδηλάτων, όπως του Γιαν Ούλριχ και του Αλεχάνδρο Βαλβέρδε. Παρόλα αυτά ο Λεόν δεν τιμωρήθηκε ούτε τότε, ούτε λίγο αργότερα όταν κατηγορήθηκε για ανάμειξη και στο περίφημο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών, «Γκάλγκο», μαζί με την πρωταθλήτρια του στίβου Μάρτα Ντομίνγκεζ.

Ο 37χρόνος ποδηλάτης ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πρωτοπόρους της ισπανικής ορεινής ποδηλασίας θεωρείται ό

Keywords
Τυχαία Θέματα