Αυτοί... θα κρίνουν το ντέρμπι

Λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι “αιωνίων” για την 18η αγωνιστική της Α1 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (5 μμ, ΝΕΤ/ONSPORTS), το Onsports σας παρουσιάζει τους παίκτες οι οποίοι, βάση των αγωνιστικών πλάνων των δύο αντιπάλων, θα... κάνουν την διαφορά.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως αυτό του Πειραιά, ο κάθε παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά. Αμφότερες οι ομάδες διαθέτουν πολύ καλό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό σύνολο με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.. να μπορεί

να κάνει την ζημιά. Όπως, φυσικά, την.. ζημιά για τον αντίπαλο μπορούν να την κάνουν και οι δύο προπονητές. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς αποτελούν, για τους περισσότερους, τους κορυφαίους προπονητές των ευρωπαϊκών γηπέδων και σίγουρα η “μάχη” τους στους δύο πάγκους αναμένεται να... κόψει την ανάσα.

Τα βαρόμετρα του Ολυμπιακού

Το σημερινό πλεονέκτημα των γηπεδούχων είναι η έδρα του. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του θα έχουν στο πλευρό τους, τους φίλους τους που θα βρεθούν στο ΣΕΦ, αλλά αυτό από μόνο του... δεν κερδίζει τα ντέρμπι. Ο κόσμος δεν παίζει μπάσκετ. Αντίθετα, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης παίζουν μπάσκετ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Είναι ο καλύτερός του παίκτη και ο άνθρωπος που “οδηγεί” τους συμπαίκτες του, μέσω του Ίβκοβιτς, στο παρκέ. Είναι ο παίκτης που δημιουργεί και “εκτελεί” και αν βρεθεί στην μέρα του τότε μπορεί να δώσει τεράστια βοήθεια στον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” φέτος στην Α1 έχει 11.6 πόντους μέσο όρο (87% στις βολές, 59% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα), 4.7 ασίστ ανά παιχνίδι και 1.7 ριμπάουντ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Ο Πρίντεζης είναι ο παίκτης που σε πάρα πολλά παιχνίδια φέτος έχει αποδειχθεί το απόλυτο βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Ο φοργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο ντέρμπι του πρώτου γύρου της Α1 και σίγουρα θα προσπαθήσει να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση και σήμερα. Ο Πρίντεζης διαθέτει πολύ καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι ενώ σίγουρα θα δοκιμάσει και το τρίποντο όταν του δοθεί η ευκαιρία, ενώ από αυτόν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει βοήθεια στα ριμπάουντ αλλά και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Μέχρι στιγμής στην Α1 έχει 14.1 πόντους (79% στις βολές, 73% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα), ενώ “κατεβάζει” και 4.9 ριμπάουντ.

18.ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

Αποτελεί έναν από τους πιο φορμαρισμένους (αν όχι τον πιο φορμαρισμένο) παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας πλέι μέικερ το τελευταίο διάστημα έχει δώσει πολλές λύσεις στην ομάδα του και στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Σίγουρα, δεν αποτελεί τον παίκτη που θα μπορέσει να προκαλέσει μεγάλο “πονοκέφαλο” στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Όμως ο Σλούκας στα τελευταία ματς έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα είχε δώσει ο Κειλίν Λούκας και οι υπόλοιποι γκαρντ του Ολυμπιακού (εκτός Σπανούλη). Οι αριθμοί του: 7.8 πόντοι (93% στις βολές, 58% στα δίποντα, 60% στα τρίποντα) 1 ριμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα