Αύξηση των πωλήσεων της Bentley

Παρά την ύφεση οι πωλήσεις της Bentley αυξήθηκαν κατά 37% παγκοσμίως με 7003 νέες παραδόσεις.

Ο Δεκέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας πωλήσεων για την Βρετανογερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων από την αρχή της ύφεσης ( με 1059 αυτοκίνητα) και ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών.

Το 2011 οι πωλήσεις της Bentley επανήλθαν σε προ-ύφεσης επίπεδα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε όλες τις μεγάλες αγορές. Οι πωλήσεις παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 37% σε 7003 αυτοκίνητα, με ρυθμούς που ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς όσο κυλούσε

η χρονιά. Οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 1059 αυτοκίνητα (69% αύξηση σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο)- ο καλύτερος μήνας από το προ-ύφεσης ρεκόρ της Bentley το 2007 και ο δεύτερος καλύτερος μήνας στην ιστορία της.

Η Αμερική εξακολουθεί να είναι η Νο.1 αγορά της Bentley με 2021 πωλήσεις το 2011 (αύξηση 32%), ενώ για πρώτη φορά η Κίνα πήρε τη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις (1839 αυτοκίνητα), ξεπερνώντας το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς πριν από το τέλος Ιουλίου. Το γεγονός αυτό είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο δεδομένης της σχετικά πρόσφατης παρουσίας της Bentley στην Κίνα (λιγότερο από 10 χρόνια).

Πολύ καλή απόδοση επιτεύχθηκε και σε άλλες αγορές. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 53% σε 1187 αυτοκίνητα, κυρίως λόγω της δυνατής ζήτησης στη Γερμανία που αυξήθηκε κατά 88%. Η Αγγλία αποδείχθηκε ιδιαίτερη πρόκληση τους τελευταίους μήνες αλλά συνολικά σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 5% (1031 αυτοκίνητα).

Όλες οι μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής, σημειώνουν αύξηση παρά την πολιτική αστάθεια που πλήττει ορισμένες από αυτές.

Η εξαιρετική απόδοση ήταν αποτέλεσμα της ισχυρής ζήτησης για όλη τη γκάμα των μοντέλων Bentley, με τη νέα Continental GT να αποδεικνύεται, όπως αναμενόταν, η πιο δημοφιλής Bentley με 2404 GTs- πάνω από ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Bentley. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά τον Δεκέμβριο με τις πρώτες παραδόσεις της νέας Continental GTC, ένα νέο μοντέλο που πήρε διθυραμβικές κριτικές τόσο από τα media όσο και από τους πελάτες. Μαζί με την Bentley Mulsanne, της οποίας το βιβλίο παραγγελιών ανανεώνεται συνεχώς καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες αποφασίζουν να οδηγήσουν τη ναυαρχίδα της Bentley, η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί ακάθεκτη το 2012.

Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνετε ποιοι κερδίζουν όταν οι άλλοι πτωχεύουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα