Αλεσάντρο Μάτρι: Ο «νέος Ντελ Πιέρο»; (videos)

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν από την Γιουβέντους και ένας άλλος… Αλεσάντρο, ο Μάτρι, είναι έτοιμος να οδηγήσει την «βέκια σινιόρα» στο Σκουντέτο, που τόσο πολύ λείπει από το Τορίνο!

Γεννημένος στις 19 Αυγούστου του 1984, ο Μάτρι ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μίλαν, και σκοράροντας σαν… πολυβόλο γρήγορα πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα των «ροσονέρι», κάνοντας το ντεμπούτο του σε Πρωτάθλημα, Champions League και Κύπελλο Ιταλίας

το 2003.

Για δυο χρόνια, έπαιξε στην ομάδα U20 των «ροσονέρι», καθώς οι άνθρωποι της Μίλαν δεν θεωρούσαν πως ο Μάτρι θα μπορούσε να δώσει το κάτω παραπάνω, ενώ ως γνωστόν για να παίξεις στους «ροσονέρι» πρέπει να είσαι και κάποιας… ηλικίας!

Πράτο, Λουμετσάνε και Ρίμινι του έδωσαν την ευκαιρία και μόνο στην δεύτερη κατάφερε να σκοράρει και να δείξει το ταλέντο του…

Η αγωνιστική ανάσταση στην Κάλιαρι…

Στην Κάλιαρι βρέθηκε το καλοκαίρι του 2007, μέσω ενός μεταγραφικού… ντόμινο, ωστόσο κερδισμένος βγήκε τόσο εκείνος, όσο και η ομάδα της Σαρδηνίας. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να στείλει την μπάλα 7 φορές στα δίχτυα, μοιράζοντας παράλληλα πολλές ασίστ, κάτι που ανάγκασε την Κάλιαρι να αγοράσει τα πλήρη δικαιώματά του από την Μίλαν.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε ως τρίτη επιλογή, πίσω από τον Τζέντα και τον Ακουαφρέσκα, ωστόσο κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 6 φορές, αγωνιζόμενος παράλληλα σε 31 παιχνίδια.

Ο Μάτρι δεν είναι άνθρωπος που τα παρατάει και αυτό φάνηκε και την σεζόν 2009-10, όταν η Κάλιαρι απέκτησε τον πρώτο σκόρερ του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Νενέ. Πάλεψε και δικαιώθηκε, καθώς ολοκλήρωσε την χρονιά με 12 γκολ, όντας πρώτος σκόρερ της Κάλιαρι…

Την σεζόν 2010-11, βρήκε ξανά τον… Διόσκουρο του, Ρομπέρτο Ακουαφρέσκα, ο οποίος επέστρεψε στην Κάλιαρι. Μέχρι τον Ιανουάριο, είχε καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα… 11 φορές σε 22 αναμετρήσεις!

{youtube}TkQAUcOT3B0{/youtube}

Η ζωή στην «Μεγάλη Κυρία»

Η Γιουβέντους, την περσινή σεζόν παρέπαιε, ωστόσο οι άνθρωποι των «μπιανκονέρι» είχαν ξεχωρίσει τις ικανότητες του υψηλόσωμου επιθετικού, και είχαν διακρίνει πως το ταλέντο του ήταν αυτό που έψαχναν για την νέα Γιουβέντους.

Στις 31 Ιανουαρίου του 2011, λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει η μεταγραφική σεζόν, καταφέρνουν να αποκτήσουν τον Μάτρι ως δανεικό, αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τοποθετήθηκε ρήτρα αγοράς 15,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολύ υψηλό για έναν ποδοσφαιριστή από την Κάλιαρι.

Μόλις δυο ημέρες αργότερα, ο Μάτρι κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην Παλέρμο, ωστόσο η Γιουβέντους γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Ωστόσο, στις 5 Φεβρουαρίου, ο Μάτρι επιστρέφει στην Σαρδηνία και στο «Σαντ’ Ελία», όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι, σκοράροντας δυο φορές, χωρίς να πανηγυρίζει καμία, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποθεώνουν τον 27χρονο άσο.

Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον Μάτρι να κλέβει τις εντυπώσεις, σκοράροντας συνολικά 9 γκολ σε 16 παιχνίδια. Η απόφαση για την Γιουβέντους ήτ

Keywords
Τυχαία Θέματα