Αλλάξανε τα κόζια...

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου είναι πάντα πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα σε μια σειρά best of 5 τελικών. Ο Ολυμπιακός το έκανε με πειστικότατο τρόπο και μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του στην κορυφή της Α1.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς εμφανίστηκε στο παρκέ του «κολασμένου» ΣΕΦ με κεκτημένη ταχύτητα από το «Sinan Erdem». Το νέο T-Shirt του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

αποτύπωνε το τελικό σκορ στον τελικό του φάιναλ-φορ και ταυτόχρονα περιέγραψε -εκ των προτέρων- το σημαντικότερο στοιχείο για την εξέλιξη του αγώνα και του νικητή στον πρώτο τελικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ορμή που έχουν τα νερά του Βοσπόρου σε θύελλα. Είχαν την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητή Ευρώπης. Είχαν την ενέργεια χρειάζεται για να φωταγωγηθεί ολόκληρη η Πόλη.

Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε όλα αυτά προσπάθησε να αντιπαρατάξει την εμπειρία, το σωστό διάβασμα του αγώνα και μέσα από τα δύο συγκεκριμένα στοιχεία να επιβάλλει τον αργό ρυθμό που θα του έδινε πλεονέκτημα στο παρκέ, όπου ο βασικός στόχος ήταν ο (εκ νέου) εγκλωβισμός του Βασίλη Σπανούλη.

Όμως τα κόζια άλλαξαν. Δεν είναι όπως πριν, δεν είναι όπως ήταν πριν από τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας και κυρίως πριν από το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πια η ομάδα που τα περιμένει όλα από τον Σπανούλη. Δεν είναι η ομάδα που θα της κοπούν τα πόδια και τα χέρια, αν ο «Kill Bill» δεν μπορέσει να βρει χώρο να δράσει. Σήμερα στο ΣΕΦ ο διεθνής ο MVP του φάιναλ-φορ είχε 9π με 1/9 σουτ, αλλά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και δικαίως έκαναν το 1-0!

Στις 11/2, δηλαδή πριν από τον αγώνα της κανονικής περίοδο στο ΣΕΦ κι όταν ο Ολυμπιακός άρχιζε να βρίσκει αγωνιστική ταυτότητα, είχα παρουσιάσει ένα πίνακα με την αλλαγή του βαθμού επιρροής ενός αγώνα από ορισμένους παίκτες του. Ο Παπανικολάου από τα 17’:30 και τους 4,5 πόντους στην καν.περίοδο της Ευρωλίγκας, ανέβηκε στα 23:50 και τους 8π στους πρώτους τέσσερις αγώνες του TOP16. Αντίστοιχα ο Πρίντεζης είχε μείνει στα ίδια επίπεδα (9,5) αλλά στη συνέχεια ανέβασε τις επιδόσεις του και τρεις αγώνες τώρα κάνει όργια!

Οι δύο διεθνείς, άσοι πλέον, του Ολυμπιακού, σημείωσαν τους 34 από τους 84 πόντους της ομάδας και ήταν καθοριστικοί για την έκβαση του τελικού αλλά και γενικώς είναι σημαντικοί για το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Για να γίνει κατανοητό ο Πρίντεζης έχει στους τρεις τελευταίους αγώνες 12 (ημιτελικός με Μπαρτσελόνα), 14 (τελικός με ΤΣΣΚΑ) και 18 (πρώτος τελικός με ΠΑΟ) και ο Παπανικολάου αντίστοιχα 18, 9 και 16! Δηλαδή 14,7 και 14,3 αντίστοιχα.

Αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί τους, είναι x-factor όπως συνέβη στον τελικό της Δευτέρας όπου έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στο πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα. Στη λήξη της πρώτου μέρους, μετά το 35-32 στο 18’ ο Ολυμπιακός κάνει σερί 6-1 που διαμόρφωσε τις ισορροπίες για το δεύτερο μέρος.

Πως; Μετά από χαμένες βολές ο Πρίντεζης δίνει με επιθετικό ριμπάουντ δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό που την εκμεταλλεύεται με τρίποντο του Γκετσεβίτσι

Keywords
Τυχαία Θέματα