Αναγνωστόπουλος: «Μακάρι να μην βγω αληθινός»

Ο επί σειρά ετών προπονητής σε γυναικείες ομάδες πόλο, έχοντας εκτελέσει καθήκοντα και μάνατζερ στη Βουλιαγμένη, Νίκος Αναγνωστόπουλος κάνει τα δικά του προγνωστικά για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών αναχωρεί αύριο για την Ολλανδία, αφού την Τετάρτη ξεκινούν οι υποχρεώσεις της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας στον Όμιλο της τις Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.

Ο Νίκος Αναγωνστόπουλος που έχει βρεθεί στο «τιμόνι» γυναικείων ομάδων πόλο, ενώ έχει εκτελέσει και καθήκοντα μάνατζερ στη Βουλιαγμένη, σχολιάζει

στο Onsports την εικόνα της Εθνικής ομάδας, αναφέροντας τα πλεονεκτήματα της, ενώ δεν φοβάται να μιλήσει και για τα μειονεκτήματά της.

«Η Ισπανία χωρίς την Χίλ και η Γερμανία δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα για εμάς, είμαστε πολύ καλύτεροι. Στην πρεμιέρα έχουμε τις Ιταλίδες, που πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε με θετική ψυχολογία», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Αναγνωστόπουλος αναφορικά με τα τρία πρώτα παιχνίδια των διεθνών.

Και συνέχισε: «Ελπίζω να μην βγω αληθινός αλλά πιστεύω πως η Εθνική που θα λάβει μέρος σε αυτό το Πανευρωπαϊκό δεν θα είναι η ομάδα που ξέρουμε από άλλες φορές. Η φυγή της Αλεξίας (Καμμένου) από τη Βουλιαγμένη θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την απόδοση των παικτριών της Βουλιαγμένης που απαρτίζουν την Εθνική».

«Στα κορίτσια το 70% της απόδοσης βασίζεται στην τεχνική προπόνησης και το άλλο 30% στην ψυχολογία. Εάν κάνουν νίκη, παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβαίνουν ψυχολογικά τα κορίτσια. Για μένα καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία της Αντιγόνης Ρουμπέση. Είναι πολύ μεγάλη παίκτρια, εάν η Αντιγόνη ξεπεράσει τον τραυματισμό της πλήρως τότε θα βοηθήσει, ειδάλλως θα υπάρχει πρόβλημα», συμπλήρωση ο πρώην μάνατζερ της Βουλιαγμένης.

Το σχόλιο του για την Έλενα Κούβδου, «Δεν είναι Ρούπακα ούτε Τσουρή. Ωστόσο, η Έλενα είναι πολύ έξυπνη, πάει στη μπάλα και είναι καλή τερματοφύλακας. Εάν κάνει ένα – δύο καλά παιχνίδια, τότε μπορεί να… φάει σίδερα, όπως έγινε και στο Παγκόσμιο».

Όσον αφορά στη Ασημάκη, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος σχολίασε: «Είναι φαινόμενο η Αλεξάνδρα, για μένα δεν υπάρχει καλύτερη φουνταριστή στον κόσμο. Η Αλεξάνδρα παίζει με την ψυχή της».

Θετικά ήταν τα σχόλια του Αναγνωστόπουλου και για την Αντωνάκου. «Μου αρέσει πολύ, έχει βελτιωθεί, έχει φτιάξει το κολύμπι της και δίνει λύσεις εκεί που δεν το περιμένεις», σχολίασε.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε και στον Ομοσπονδιακό, Γιώργο Μορφέση, λέγοντας: «Έχει πολλά πλεονεκτήματα και οι παίκτριες τον αγαπάνε. Σε περίπτωση αποτυχίας, είναι ο τελευταίος που θα πρέπει να την χρεωθεί, για αυτό άλλωστε εξήγησα προηγουμένως τους λόγους, που μπορεί αυτή η ομάδα να μην παρουσιάσει αντίστοιχες εμφανίσεις του παρελθόντος».

Τέλος, ευχήθηκε: «Δεν αμφισβητώ ότι αυτή η Εθνική έχει εμπειρία και μπορεί να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Μακάρι να πάρουμε ένα μετάλλιο και θα είμαι ο πρώτος που θα το πανηγυρίσω, αφού τα αγαπάω πολύ αυτά τα κορίτσια, ωστόσο έχω κάποιους ενδ

Keywords
Τυχαία Θέματα