Αποχωρεί ο Ιβάν Λιούμπισιτς

14:47 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ιβάν Λιούμπισιτς ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί απ'το επαγγελματικό τένις στο Monte Carlo Masters τον επόμενο μήνα.

Στα 32 του ο Κροάτης είναι Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτοχος 10 τίτλων, πρωταθλητής με την Κροατία στο Davis Cup το 2005 και χάλκινος Ολυμπιονίκης της Αθήνας με τον Μάριο Άνσιτς στο διπλό.

«Είναι πολύ δύσκολη απόφαση για έναν επαγγελματία αθλητή να αποσυρθεί» δήλωσε ο Ιβάν Λιούμπισιτς, ο οποίος έχει φτάσει

, στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Μόντε Κάρλο (15/04) θα χαιρετίσει το τένις μαχόμενος αν και ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα: «Ανυπομονώ να συνεχίσω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Το τένις μου έχει δώσει πάρα πολλά και θέλω να συνεχίσω να ασχολούμε με κάποιον τρόπο».

Για τον Κροάτη μίλησε με πολλή αγάπη ο Ρότζερ Φέντερερ: «Έχω μια πολύ καλή φιλία με τον Ιβάν και λυπάμαι που δεν θα τον ξαναδω στα γήπεδα καθώς γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές γι'αυτό και νομίζω ότι έρχεται την κατάλληλη στιγμή γι'αυτόν που πλέον έχει οικογένεια. Μόλις απέκτησε και δεύτερη κόρη. Είχε μια υπέροχη καριέρα.

Στο court ήταν ένας απ'τους πιο τρομακτικούς αντιπάλους. Ήταν ένας υπέροχος φίλος και το τένις είχε κερδίσει πολλά απ'αυτόν, όχι μόνο μέσα στο court αλλά και έξω από αυτό, εμπλεκόμενος στη βελτίωση του αθλήματος. Έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του σε οτιδήποτε κι αν κάνει γιατί είναι ένας λαμπρός άνθρωπος και ένας σπουδαίος χαρακτήρας. Λυπάμαι που φεύγει αλλά ειχε μια σπουδαία καριέρα και τον συγχαίρω γι'αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα