Αρχίστε να το συνηθίζετε

17:39 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Τα…σκωτσέζικα ντους γίνονται συνήθεια πλέον στην ΑΕΚ. Από την ελπίδα και την προοπτική, στην απογοήτευση και τον προβληματισμό.

Επειδή όμως, ο χρόνος περνά και δεν περιμένει τα παιχνιδάκια των μετόχων, καλό θα είναι να αρχίσετε να δουλεύετε στο μυαλό σας την πτώχευση. Ετσι ούτως ώστε να είναι έτοιμοι, όταν θα βρεθεί μπροστά σας…

Οσο περνά ο καιρός και φτάνουμε κοντά στο σημείο

μηδέν, τόσο αναπτύσσονται σενάρια. Το θέμα είναι, πως κάθε καλή σκέψη ή διάθεση, χάνεται πριν καν μπορέσει να δώσει πραγματική ελπίδα. Ετσι είδαμε:

Τον Νικολαϊδη να μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας και να λέει πως οι μέτοχοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά να μετατρέπει τις συζητήσεις σε πεδίο κάθαρσης της διαχείρισης του και μόνοΤις πληροφορίες για μεγιστάνες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ΑΕΚ, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως μόνο για ταμειακές διευκολύνσεις συζητούν και αυτές υπό εγγυημένες προϋποθέσεις, καιΤην εμπλοκή του Μελισσανίδη, με άρση της βασικής προϋπόθεσης που έθετε να καθαρίσει η ΑΕΚ από τα χρέη της και συζητώντας πλέον υπό τη βάση της κοινής παρουσίας και συμμετοχής τεσσάρων οικονομικά δυνατών μετόχων. Πρόταση που έπεσε στο κενό, από το απαγορευτικό που έθεσαν οι Χατζηϊωάννου και Γκούμας

Ο Δημητρέλος έκανε λόγο για ανάγκη εύρεσης 3,5 εκατ. ευρώ ως το τέλος του μήνα. Από αυτά στο ταμείο υπάρχουν μόνο οι 500.000 που δώρισε ο Παππάς, από τη συμμετοχή των Χατζηϊωάννου και Γκούμα στην αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου. Για τα υπόλοιπα, αόριστες υποσχέσεις, κουβέντες χωρίς αξία και καμία προοπτική.

Η πρωταπριλιά, είναι πιθανό να φέρει την ΑΕΚ με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ενδεχομένως, εάν έχει συνδυαστεί με κενό εξουσίας στη διοίκηση της, να συζητηθεί πιο έντονα από ποτέ η ιδέα της πτώχευσης. Εφιαλτικό σενάριο, αλλά ίσως και το μόνο βιώσιμο, αφού οι αριθμοί δεν βγαίνουν έτσι όπως τα έκαναν.

Κατά την άποψη μου, ο ΑΕΚτζής οφείλει να έχει μεγάλη προσοχή αυτή τη περίοδο. Ακόμα κι αν τεθεί θέμα πτώχευσης, δεν μπορεί ούτε να συζητηθεί ως αστείο ο υποβιβασμός της ομάδας. Πρέπει να ζητηθεί τρόπος, ώστε ο σύλλογος να σταθεί στο επίπεδο που είναι. Να μηδενίσει και να αρχίσει από την αρχή.

Για να συμβεί αυτό, κρίνω ως απαραίτητη την ενεργοποίηση του κόσμου της ΑΕΚ. Να είναι παρόντες, να είναι εκεί σε κάθε δυσκολία και να δείξουν προς κάθε πλευρά, πως δεν θα επιτρέψουν να κηλιδωθεί το όνομα της ομάδας με υποβιβασμούς και άλλα γραφικά. Αρχίστε να το συνηθίζετε, λοιπόν, ώστε να είστε έτοιμοι. Διότι, ποδόσφαιρο μεγάλης κατηγορίας δεν γίνεται χωρίς την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα