Αρκεί το 2-3!

Η συντριβή του Παναθηναϊκού, που κινδύνεψε από τον Ολυμπιακό ακόμη και με διασυρμό, στην οριστική σούμα μικρή σημασία θα έχει. Σε μια σειρά αγώνων καμία διαφορά δεν έχει μια νίκη ενός πόντου με ένα ροζ φύλλο αγώνα που αναγράφει διαφορά 20-30 πόντων.

Κοινώς 2-1 είναι η καταμέτρηση των αγώνων μετά το 84-72 της Κυριακής, 2-1 θα ήταν αν το ματς έληγε 84-54

ή 84-44! Μια νίκη θα χρειαζόταν, μία νίκη χρειάζεται. Δύο νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός, δύο θα ήθελε και τότε.

Το θέμα είναι αν μπορεί ο Ολυμπιακός να χάσει μέσα από τα χέρια του (πλέον) το πρωτάθλημα που αναζητά εδώ και 15 σεζόν, αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει και να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου με τον μοναδικό τρόπο που του έχει... ξεφύγει επί ημερών Ομπράντοβιτς.

Με την εικόνα που είχαν στον τρίτο τελικό οι δύο ομάδες η απάντηση είναι πως όχι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα αυτός ο Ολυμπιακός. Δεν μπορεί να κατακτήσει και τούτο τον τίτλο αυτός ο Παναθηναϊκός.

Ειδικά η εμφάνιση των «πράσινων», μετά την ισοφάριση της σειράς στο 1-1, έδινε ώρες-ώρες την εντύπωση πως αρκούνται σε ένα τιμητικό 2-3 (για τους αντιπάλους τους). Τους αρκεί που υπερασπίστηκαν το ΟΑΚΑ την περασμένη Πέμπτη, θα είναι χαρούμενη αν πράξουν το ίδιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις τα 13 χαμένα ριμπάουντ του πρώτου ημιχρόνου; Ο Ολυμπιακός έχοντας μόλις 20 άστοχα σουτ, ανανέωσε 13 φορές τις επιθέσεις του. Τι εξήγηση να δώσεις στα 12 λάθη σε 20 λεπτά και το γεγονός ό,τι δεν είχε ούτε ένα κλέψιμο την ώρα που Ολυμπιακός είχε ήδη έξι; Πως να κατανοήσεις το 64 στο ranking των θριαμβευτών, έναντι του 26 για τον ΠΑΟ; Πως να εξηγήσεις το 7-0 της αρχής που έγινε 12-3 ύστερα από 10 πόντους του Κέσελ και με 5 σερί του Άντιτς έγινε 17-6 στο 5ο λεπτό ή τέλος τα τρία σερί τρίποντα όταν οι «πράσινοι» μείωσαν στους οκτώ;

Για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, για την ομάδα που προ δύο εβδομάδων έφθασε μια ανάσα από τον τελικό της Ευρωλίγκα, όλα τα παραπάνω είναι τουλάχιστον αφύσικα και ο Ολυμπιακός τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο μετατρέποντας το ματς σε πάρτι...

Η... απογειωμένη από την Κωνσταντινούπολη αυτοπεποίθηση των πρωταθλητών Ευρώπης, έφθασε ως την στατόσφαιρα μετά το καταιγιστικό ξεκίνημα. Με 45 κατοχές έναντι 28 του ΠΑΟ, εκδήλωσε 17 περισσότερες επιθέσεις και δεν χρειάστηκε να έχει καλύτερα ποσοστά από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός, όταν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν από την εξέλιξη του ματς να παίξουν με το χρονόμετρο, βρήκε τον τρόπο να δράσει και να μειώσει αλλά όταν φάνηκε απειλητικός τα λάθη ήταν... παιδικά, σε βαθμό τέτοιο που ο Ολυμπιακός τόλμησε να κάνει τρία τρίποντα (σε ισάριθμες επιθέσεις) στο transition!

Την αρχή έκανε ο Παπανικολάου, ο οποίος ακριβώς πριν έχει αστοχήσει σε δύο βολές, συνέχισε ο Λο και το 3χ3 ολοκλήρωσε ο Πρίντεζης με τρίποντο που αποθεώθηκε όσο και το πρώτο του χθες που ήρθε από το ταμπλό (37-22).

Το σερί 9-0 του Ολυμπιακού ήρθε προς απάντηση του πράσινου

Keywords
Τυχαία Θέματα