«Ας κερδίσει ο καλύτερος!..»

Θανάσης Βισκαδουράκης και Γιάννης Σπαλιάρας θυμούνται, προβλέπουν, εύχονται και... απεύχονται λίγες ώρες πριν την σπουδαία αναμέτρηση των αγαπημένων τους ομάδων... Του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού!

Αμφότεροι είναι καταξιωμένοι στον χώρο τους… Αμφότεροι αποτελούν λαμπερές προσωπικότητες, με πολλές επιτυχίες… Κάθε είδους!

Ο λόγος για τον Θανάση Βισκαδουράκη και τον Γιάννη Σπαλιάρα, οι οποίοι δεν αρνήθηκαν ν’ ανοίξουν

την καρδιά τους στο Onsports και να μας μιλήσουν για ποδόσφαιρο και δη για το επερχόμενο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό…

Τόσο ο ένας, όσο και ο άλλος, εξάλλου, λατρεύουν τη στρογγυλή Θεά! Η διαφορά είναι ότι ο Βισκαδουράκης κυκλοφορεί με… ερυθρόλευκο κασκόλ, ενώ ο Σπαλιάρας προτιμάει… πράσινες αποχρώσεις!

Βισκαδουράκης: «Όχι στα περσινά αίσχη»

- Τι περιμένετε να δείτε από το πρώτο φετινό ντέρμπι ανάμεσα στους «αιώνιους»;

«Ελπίζω να παιχτεί όμορφο ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες. Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι να μην υπάρχει αυτή η υπερβολική κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, η οποία είναι φυσιολογική λόγω της αντιπαλότητας των συλλόγων, όμως μέχρι ένα σημείο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει φθίνουσα πορεία και αυτό με έχει οδηγήσει στο να απέχω από τα αθλητικά δρώμενα τον τελευταίο καιρό. Αυτό που ελπίζω είναι να μην ξαναγίνουν τα περσινά αίσχη, όπου παρότι είμαι φίλος του Ολυμπιακού, δεν κρύβω ότι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε κατάφωρα τόσο με το ακυρωθέν τέρμα του Κατσουράνη, όσο και με το την γενικότερη αντιμετώπιση που είχε από τον διαιτητή. Όμως, δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στην συμπεριφορά του κόσμου, οι οποίοι προέβησαν σε ακρότητες και αυτές οι εικόνες είναι που με επηρέασαν στην απόφασή μου να μην ξαναπάω στο γήπεδο».

- Μπορείτε να μας κάνετε μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι;

«Να νικήσει το ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα ας κερδίσει ο καλύτερος, που ελπίζω να είναι η ομάδα μου. Ωστόσο, να ξεκαθαρίσω πως θέλω να είναι ο Ολυμπιακός νικητής αλλά όχι μέσω διαιτησίας, με ένα γκολ οφσάιντ ή πέναλτι. Θέλω τον Ολυμπιακό νικητή γιατί θα το αξίζει και θα το δείξει καθαρά στον αγωνιστικό χώρο».

- Ποιο ντέρμπι σας έχει μείνει αξέχαστο ανάμεσα στους δύο «αιωνίους»;

«Πολλά ντέρμπι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γιατί πάντα τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστά».

- Σας έχει μείνει στην μνήμη κάποιο γκολ που να έχετε πανηγυρίσει πιο έντονα;

«Ναι και βέβαια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα γκολ του Προτάσοφ όταν και είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Όμως θυμάμαι και τον διασυρμό μας από τον Παναθηναϊκό σε έναν τελικό Κυπέλλου όπου ήμουν «παρών» στο γήπεδο και τότε ήμουν ο μόνος φίλος του Ολυμπιακού που είχα μείνει στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να χειροκροτήσω την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού κατά την απονομή που έκανε η αείμνηστη, Μελίνα Μερκούρη».

- Θα βρίσκεστε το Σάββατο στο γήπεδο;

«Όχι δεν θα είμαι. Μετά τα

Keywords
Τυχαία Θέματα