Αυλαία με ήττα ο ΠΑΟΚ

Με ήττα ολοκλήρωσε τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Eurocup έχασε με 69-66 από τη Σολέ.

Οι Θεσσαλονικείς, παρότι ξεκίνησαν δυνατά και βρέθηκαν να προηγούνται με 20-7 στο 8’, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο μέχρι το φινάλε. Οι Γάλλοι με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν το σκηνικό και, εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη της έδρας τους, έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ

φύλλου.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκε αποφασισμένο για το «διπλό» και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 20-7 στο 8’. Στη συνέχεια, όμως, η Σολέ ισορρόπησε τον αγώνα και με επιμέρους σκορ 27-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του ροζ φύλλου (37-34 στο ημίχρονο). Ο Κοσέρ αναδείχθηκε σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για την άμυνα των Θεσσαλονικιών σε αυτό το διάστημα, αφού ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Σολέ.

Η γαλλική ομάδα μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευομένη τα λάθη του συγκροτήματος του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να προηγηθεί 45-36 στο 23. Τα πράγματα, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς στη συνέχεια της αναμέτρησης, αφού με τον Κοσέρ να είναι ασταμάτητος οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν με 51-40, πέντε λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου. Ο Καλλές και ο Καλαμπόκης, όμως, είχαν τις απαντήσεις και με προσωπικές ενέργειες βοήθησαν τα μέγιστα την ελληνική ομάδα να «ροκανίσει» τη διαφορά στο σκορ και να μειώσει σε 51-46. Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε και συνέχεια. Με σερί 11-0 επέστρεψε από το -11 που βρέθηκε να χάνει, για να οδηγηθούμε στο 51-51 του 30ού λεπτού.

Με καλάθι του Τζέι Αρ Γκίντενς, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 53-51 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, με την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε ντέρμπι. Παρά την πολύ καλή εμφάνιση των Καλαμπόκη, Γκίντενς και Καλλέ, όμως, ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν κατάφερε να βρει το αντίδοτο για την εξουδετέρωση των Κρίστοφερ και Κοσέρ, που έφεραν και πάλι τη Σολέ σε θέση ισχύος (64-55), δύο λεπτά πριν από το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε την ύστατη αντεπίθεσή του και μείωσε σε 64-60, 44’’ για τη λήξη, και πάλι όμως ο Κοσέρ ανέβασε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (66-60), δείχνοντας κρύο αίμα από τη γραμμή της προσωπικής. Παρά το γεγονός πως ο Γκίντενς μείωσε με τρίποντο σε 68-64, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και, με διαδοχικά λάθη στο φινάλε κι ενώ το σκορ ήταν 69-65, οδηγήθηκαν στην ήττα.

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα