Μπάλα έξι κιλών προσγειώθηκε στη Ναμίμπια

Μεταλλική μπάλα έξι κιλών προσγειώθηκε στη Ναμίμπια σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Σήμανσης.

{textlink02}

Προσγειώθηκε από τον ουρανό στα τέλη Νοεμβρίου στην περιοχή Ομουσάτι της Ναμίμπια, όμως την Παρασκευή (23/12) ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτο Επιστημών Σήμανσης, Πολ Λούντικ προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις για τη μεταλλική μπάλα.

Όπως ανέφερε ο Λούντικ, δεν πρόκειται για κάποιο αντικείμενο από άλλο πλανήτη, καθώς το μεταλλικό κράμα από το οποίο έχει κατασκευαστεί η μπάλα

χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική. Έχει περιφέρεια 110 εκατοστών, βάρος έξι κιλών και έβγαλε έναν δυνατό ήχο σαν έκρηξη όταν έπεσε στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Βίλο Χιφιντάκα: «Η σφαίρα είναι κατασκευασμένη από μεταλλικό κράμα γνωστό στον άνθρωπο. «Δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, είναι κούφια» είπε ο Χιφιντάκα και πρόσθεσε ότι η σφαίρα φαίνεται να αποτελείται από δύο ημισφαίρια κολλημένα μεταξύ τους». Η αστυνομία, πάντως, βρήκε στο Διαδίκτυο αναφορές από παρόμοιες σφαίρες που είχαν εντοπιστεί στην Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες.

Αν το περιστατικό στη Ναμίμπια είναι όντως πραγματικό, η σφαίρα θα μπορούσε να είναι τμήμα κάποιου παλιού δορυφόρου ή άλλου είδους διαστημικό σκουπίδι.

Οι αστυνομικές αρχές φυλάσσουν τη μπάλα, ενώ καμία διαστημική υπηρεσία δεν την έχει διεκδικήσει για να την εξετάσει. «Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσής μας προτού δώσουμε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε ο Λούντικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα