Μπαρτζώκας: «Για εμάς ήταν βουνό»

Ο Πανιώνιος δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και τα προβλήματά του, σύμφωνα με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών αναφέρθηκε στο περιορισμένο ρόστερ τους και στην υπερπροσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, στους οποίους απέδωσε τα εύσημά του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη νίκη του Ολυμπιακού και τα

εμπόδια που κλήθηκε να ξεπεράσει ο Πανιώνιος: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Για εμάς ήταν ένα βουνό που θα έπρεπε να ανέβουμε, εάν συνυπολογίζουμε και το γεγονός πως παίξαμε πέντε παιχνίδια σε δέκα ημέρες. Εμείς δεν έχουμε το βάθος που έχει ο Ολυμπιακός. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επικαλέστηκε δύο απουσίες σημαντικές. Σκεφτείτε εμείς, που κατεβάσαμε 11άδα και ο Μπατής, που έπαιξε, είναι τελείως ανέτοιμος. Σκεφτείτε τη δυσκολία κόντρα σε μια ομάδα που τιμωρεί κάθε αδυναμία σου».

Για τους παίκτες του: «Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, γιατί κλήθηκαν να παίξουν πέντε πολύ δύσκολους αγώνες σε δέκα ημέρες. Η απαίτηση ήταν να κερδίσουμε. Δεν τα καταφέρουμε, αλλά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Σε νέοι παίκτες, όπως ο Καββαδάς και ο Σαρικόπουλος, μόνο καλό κάνει να παίζουν κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Μαθαίνουν. Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές του».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Πανιώνιος κατά τη διάρκεια του σημερινού (28/04) αγώνα: «Δεν καταφέραμε να ματσάρουμε τον Ντόρσεϊ. Ούτε στο λόου ποστ καταφέραμε να έχουμε σκορ, για ευνόητους λόγους. Φυσικά, δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν πολύ καλός σε όλα τα επίπεδα. Θα ήθελα να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και θερμές ευχές για το Final 4. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθειά τους».

Για το εάν, επί της ουσίας, έχει τελειώσει για αυτούς η χρονιά: «Όσο το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδι δεν έχουμε τελειώσει. Πάντα υπάρχει κίνητρο, για κάθε παίκτη και για κάθε ομάδα. Η 3η θέση είναι γοήτρου, αλλά θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκας: «Είμαι ξεκάθαρα υποστηρικτής όλων των ελληνικών ομάδων. Το να πηγαίνεις ως αουτσάιντερ είναι πάντα θετικό, το 70% των φαβορί έχει το μειονέκτημα της πίεσης. Ο Ολυμπιακός έχει ρόλους στην ομάδα του, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Θεωρώ πως θα γίνει ένα κλειστό ματς, στο οποίο δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις».

Για το εάν ο Πανιώνιος έχει «κλείσει» για τη νέα χρονιά το Ράιτ: «Όχι, δεν είναι γεγονός. Άλλο εάν έχουν μιλήσει ο πρόεδρος με το μανατζέρ του».

Για το Βασίλη Καββαδά: «Ως πρώτη ύλη είναι πολύ σημαντική. Δυστυχώς, δεν έχει εικόνες από παιχνίδια επιπέδου Α1, αλλά έχει φοβερά προσόντα. Όπως και ο Σαρικόπουλος, ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος, και ο Γιάνκοβιτς που δυστυχώς τον χάσαμε. Πάντα ο Πανιώνιος έχει στόχο να παρουσιάσει παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ. Αν ανταποκριθούν θα είναι μεγάλη χαρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα