Μποτσιβάλης: «Πιο εύκολο στην Football League»

Το «παζάρι» των διαπραγματεύσεων για να παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου στην Super League θα συνεχίσει για τουλάχιστον ακόμη δέκα ημέρες ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος ωστόσο για πρώτη φορά είπε ξεκάθαρα ότι η θεσσαλική ομάδα είναι πιο εύκολο να αγωνισθεί στην Football League.

Ο

πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου παραχώρησε σήμερα (31/05) συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επαφές του με την ΕΠΟ, τονίζοντας ότι έχει λάβει δεσμεύσεις από τον πρόεδρό της, Σοφοκλή Πιλάβιο, ότι η ομάδα θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία.

Ακόμη, επισήμανε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου στη Super League, όμως κατέστησε σαφές ότι «είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», δηλώνοντας παράλληλα ότι «είναι πιο εύκολο να πάμε στην Football League»!

Τέλος, από την ΠΑΕ έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει τις προσπάθειές του στην UEFA, μέσω του νομικού του εκπροσώπου στην Ελβετία, κ. Μιχάλη Μιτζικό, σχετικά με την καταγγελία των Βολιωτώ κατά της ΕΠΟ για παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης στη σημερινή (31/05) συνέντευξη Τύπου:

«Υπάρχουν τεχνικές και νομικές δυσκολίες, οι οποίες πιστεύω να ξεπεραστούν. Περιμένουμε να πάρουμε το χαρτί από την ΕΠΟ για να κάνουμε την ομάδα. Είναι τεχνικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Δεν είμαστε σίγουροι για κάτι. Πιο εύκολο είναι να πάμε στην Football League. Εγώ τουλάχιστον ακόμη θα κρατήσω και θα το προσπαθήσω για τη Super League, χωρίς βέβαια να χάσεις το δικαίωμα να πας στην Football League.

Άρα η γραμμή μου είναι να κρατήσω έστω δέκα ημέρες ακόμη το “παζάρι” για τη Super League και μετά έχει ο θεός…

Τις προθέσεις αυτές τις έχω εκφράσει και στην ΕΠΟ. Το μόνο που ζητάω και θέλω είναι πολιτική παρέμβαση, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου κόπηκε από πολιτική παρέμβαση και πρέπει να δοθεί πολιτική λύση.

Με βάση τη νέα τροπολογία έχουμε δικαίωμα να μπούμε μέσα σε πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχε αυτή η τροπολογία θα πηγαίναμε μόνο με δικαστική απόφαση. Αν πάμε με δικαστική απόφαση ξεχνάμε το πρωτάθλημα 2012-13, άρα γεια σας!
Εγώ πιστεύω μόνο στη διαπραγμάτευση και στην πίεση όλων των τοπικών φορέων, και επιμελητηρίων μπορούμε να πετύχουμε. Θα τους χρειαστούμε στην ΕΠΟ. Κάποιες προσωπικές δεσμεύσεις δεν μπορούμε να τις πούμε, δεν θέλουμε να τους αδειάσουμε, γιατί έχουμε εχθρούς.

Είναι δύσκολο όμως, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αγώνα της Super League. Τουλάχιστον ακόμη. Αυτό δεν θα το αποφασίσω εγώ, δεν θα πάρω όλο το βάρος πάνω μου. Έχω μιλήσει με το Δ.Σ., θα μιλήσω και με ορισμένους φορείς του Βόλου, για να είμαι προετοιμασμένος για το αν αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε για τη Super League.

Το βάρος είναι πολύ μεγάλο να εγκαταλείψει έναν αγώνα, γιατί είναι τεράστια η διαφορά της Super League με την Football League.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Για το αν μιλάει για υπαναχώρηση του Ολυμπιακού Βόλου, που σημαίνει Football League, και

Keywords
Τυχαία Θέματα