Χαμένος στη... μετάφραση

01:21 6/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και τα δεδομένα για το μέλλον του «δικεφάλου του Βορρά»

Χάσαμε ένα παιχνίδι που είναι εύκολο να αναλύσεις. Δεν θα μπω βέβαια στη διαδικασία των Παναθηναϊκών που θα λένε ότι το έδωσα, μία μέρα αφού έκαναν μιάμιση φάση στον Κομπότη, ούτε των νεοΟλυμπιακών που θέλουν να πείσουν πως ο πρόεδρός τους τον έχει μεγαλύτερο απ όλους και με τη … μαγκιά του θα πάρει το πρωτάθλημα. Θα χωρίσω

το μπλογκ μου σε διάφορους τομείς.

Πρώτα απ όλα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός ήταν εξ αρχής η ομάδα με τις περισσότερες λύσεις και αυτό φάνηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Πριν οι αδύναμοι κρίκοι του ΠΑΟΚ βρούνε τα πατήματά τους. Δεχόμαστε ένα γκολ από λάθος του Γκαρσία, σε μία φάση που δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ουρουγουανός είναι ντεφορμέ όσο δε πάει. Ο κανονικός Γκαρσία αποκλείεται να πουλήσει μπάλα σε εκείνον τον χώρο αν είναι καλά.

Το δεύτερο έρχεται από την απειρία του Σταφυλίδη που παίζει και με ανάποδο πόδι στα δεξιά αναγκαστικά. Η απειρία δεν αφορά τη φάση που δέχεται ο ΠΑΟΚ το γκολ, αλλά τη φάση που ο μικρός δέχτηκε τη κάρτα νωρίτερα. Όταν θα έπρεπε να δεχτεί την κάρτα, δεν μπόρεσε να το κάνει γιατί θα ήταν η δεύτερη. Δεν πειράζει, όσο παίζεις μαθαίνεις και ο Κωστάκης το κατάλαβε σήμερα.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ παίρνει το κέντρο, αρχίζει να απειλεί αλλά κυρίως το δοκάρι του Γκαρσία είναι η φάση που θα μπορούσε να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει πάψει να γίνεται απειλητικός, ο ΠΑΟΚ πλησιάζει την περιοχή, αλλά ο Μπόλονι είχε πολλές κατάρες σήμερα. Για την ακρίβεια όλη την εβδομάδα.

Πρώτα απ όλα, ο τραυματισμός του μοναδικού παίκτη που δεν έπρεπε να χτυπήσει και χτύπησε. Ο λόγος για τον Σνάουτσνερ, ο οποίος σήμερα απλά απέδειξε με την απουσία του γιατί τον θεωρούμε ως έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Αν έπαιζε ο Πολωνός, θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι.

Στο ζέσταμα, χτυπάει ο Γλύκος και μπαίνει ο κρύος Κρέσιτς που η αλήθεια είναι πως εκτός του ότι δεν έκανε και κάτι για να αποτρέψει τα γκολ, δεν διαθέτει την ικανότητα να βρει συμπαίκτη με μακρινές μπαλιές παίζοντας με τα πόδια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδώσει καλύτερα η πίεση του Ολυμπιακού στα δύο τρίτα.

Ο Μπόλονι έχει που έχει λίγες λύσεις, του έχει στραβώσει του Γλύκου πριν την έναρξη του αγώνα και στο 10΄κάνει την πρώτη αναγκαστική αλλαγή και στο 30΄τη δεύτερη. Κατσικά και Κλάους έξω, Μπαλάφας και Ίβιτς μέσα. Οι αλλαγές σίγουρα βοήθησαν, αλλά όταν δεν μπορείς να φρεσκάρεις την ομάδα σου για 30 – 40 λεπτά κρατώντας την 3η σου αλλαγή μήπως και χτυπήσει κανένας παίκτης, υπάρχει κόστος.

Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε στο καλό του διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο τις φάσεις του Ίβιτς και του Σαλπιγγίδη, ήρθε και η αποβολή του Λάζαρ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα στοιχεία του αγώνα που μέτρησαν, όπως ο Γιάχος. Ο φίλαθλος του Ολυμπιακού διαιτητής της αναμέτρησης, έπαιξε εξαιρετική άμυνα μετά το 2-0. Κρατάει τον Αμπντούν στο παιχνίδι ενώ έχει σταματήσει σέντρα το

Keywords
Τυχαία Θέματα