Χονδροκούκης: «Πάω χωρίς άγχος»

Oι Δημήτρης Χονδροκούκης και Κώστας Μπανιώτης είχαν 100 Ελληνες στο πλευρό τους στον πρoκριματικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Γι' αυτό και όταν πέρασε ο Κώστας Μπανιώτης τα 2.29 με την 3η προσπάθεια σείστηκε το στάδιο. Ο Ελληνας πρωταθλητής είπε για την περιπετειώδη πρόκρισή του στον τελικό: «Ηταν ένας δύσκολος προκριματικός. Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συμμετοχή

σε τελικό. Εκανα κάποια τεχνικά λαθάκια, όμως τα λάθη είναι μέρος του αγώνα. Πιστεύω πως θα γίνει ένας δυνατός τελικός, καθώς εκεί μετέχουν πολλά φαβορί, παγκόσμιοι πρωταθλητές, ολυμπιονίκες. Θα κάνουν μεγάλα άλματα και χαίρομαι που θα είμαι και εγώ εκεί. Είναι σημαντικό για την χώρα μας να μετέχουν δύο αθλητές στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι σημαντικό για την χώρα μας».

Στον κόσμο αναφέρθηκε ο Χονδροκούκης που πέρασε όλα τα ύψη με την πρώτη: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας. Ζορίστηκα αρκετά και έβαλα μεγάλη προσπάθεια. Το γήπεδο είναι σκληρό γεγονός που δυσκολεύει τον αγώνα μας. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας. Πάω χωρίς άγχος, όπως έκανα και στον προκριματικό. Οταν έχει κόσμο στις εξέδρες και το κλίμα είναι ζεστό είναι λογικό να αισθάνεσαι όμορφα, σου δίνει επιπλέον ώθηση».
Οι δύο αθλητές αγωνίζονται για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και έχουν να σηκώσουν το βάρος των δύο ασημένιων μεταλλίων του Λάμπρου Παπακώστα το 1995 και το 1997.

Keywords
Τυχαία Θέματα