Χούμας: «Η κολύμβηση καταφέρνει να σταθεί όρθια»

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας κρατά την μεγάλη συμμετοχή κι ας μην έγιναν ρεκόρ στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης.

«Οι αγώνες είχαν μεγάλη συμμετοχή, και κολυμβητών και σωματείων, παρ' όλα αυτά όμως δεν είχαμε υψηλού επιπέδου επιδόσεις. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κολύμβηση, σε σχέση με άλλα αθλήματα, είναι οι πισίνες και

το εκ περιτροπής κλείσιμο των κολυμβητηρίων» δήλωσε στον ιστότοπο της KOE. «Ολόκληρές περιοχές, όπως η Κρήτη, αλλά και η Βόρειος Ελλάδα, έχουν μείνει καιρό χωρίς πισίνα, με κολυμβητήρια, που λόγω εξόδων, υπολειτουργούσαν ή δεν λειτουργούσαν. Είχαμε και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έτσι οι κολυμβητές δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην καλύτερή τους φόρμα, αυτή την εποχή. Ελπίζω στη συνέχεια η Πολιτεία να στηρίξει την ομοσπονδία, αλλά και γενικότερα το άθλημα, ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουν οι κολυμβητές κανονικά στις προπονήσεις και να έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα».

Αναφορικά με την συνέχεια: «Παρά τα προβλήματά της, πάντως, η κολύμβηση καταφέρνει να σταθεί όρθια, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε όλοι και όχι μόνο ο αθλητισμός. Τόσο η ομοσπονδία όσο και οι γονείς, στηρίζουν όσο μπορούν την προσπάθεια των παιδιών».

Για το χειμερινό πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ κατηγορίας, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, είπε: «Πιστεύω ότι στη Λάρισα, στην προσπάθεια που κάνει η ΚΟΕ, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και γενικά της ελληνικής Περιφέρειας, που στηρίζει την κάθε προσπάθεια, θα έχουμε καλύτερες και υψηλού επιπέδου επιδόσεις. Πρόκειται για έναν αγώνα στόχο για πολλούς μεγάλους κολυμβητές και οι επιδόσεις θα είναι υψηλού επιπέδου, ώστε να έρθουν και τα όρια για το Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων».

Keywords
Τυχαία Θέματα