Δεύτερη παράταση και 2-0 οι Λος Άντζελες Κινγκς

07:22 3/6/2012 - Πηγή: OnSports

Τη δέκατη εκτός έδρας νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πέτυχαν οι Λος Άντζελες Κινγκς με το 2-1 σε βάρος των Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς, στον δεύτερο τελικό του Stanley Cup.

Δύο νίκες μακριά από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της ιστορίας τους βρέθηκαν οι «βασιλιάδες», έπειτα από το γκολ του Jeff Carter στο 13:42 της πρώτης παράτασης. Δηλαδή επαναλήφθηκε το σκορ και ο τρόπος καταγραφής της νίκης των Κινγκς, στο πρώτο ματς του «Prudential Center».

Αυτή τη φορά,

όμως, οι δύο ομάδες εκτέλεσαν περισσότερα σουτ προς την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα ο Jonathan Quick συμπλήρωσε 32 αποκρούσεις και ο Martin Brodeur τριάντα. Αμφότεροι ήταν εντυπωσιακότατοι, αλλά…

Ο Carter αποτέλεσε τη διαφορά των δύο ομάδων, όταν κέρδισε ατομική μονομαχία και έστειλε το puck με χαμηλό σουτ στα δίχτυα του Brodeur. Όλα αυτά, ενώ οι «διάβολοι» είχαν ξεκινήσει δυνατά στον έξτρα χρόνο της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά σε… 61 χρόνια κρίθηκαν οι δύο πρώτοι τελικοί του Stanley Cup στην παράταση. Επίσης οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» έχουν επικρατήσει σε τέσσερα ματς σε ισάριθμες ευκαιρίες της φετινής postseason, ύστερα από το 60λεπτο.

Το 1-0 σημειώθηκε από τον Drew Doughty στο πρώτο 20λεπτο. Μάλιστα το γκολ του αμυντικού των «βασιλιάδων» θα συμπεριληφθεί στα highlights των playoffs και ολόκληρης της σεζόν. Ακολούθησε το 1-1 από τον Ryan Carter, στο 2:59 της τρίτης περιόδου.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο «Staples Center», όπου οι Κινγκς θα έχουν την ευκαιρία για «sweep». Συγκεκριμένα ο τρίτος τελικός των φετινών playoffs θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τρίτης (05/02, 03:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα