Δείξτε τους ξανά ποιοι είστε!

Θα κάνω μια μικρή παρένθεση από τα μπασκετικά δρώμενα. Εξάλλου, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες θα ασχολούμαστε καθημερινά με τις μάχες, κόντρα στη Μακάμπι.

Αυτές θα κρίνουν το ταξίδι στην Πόλη, αυτές περιμένει σαν τρελός ο Πρωταθλητής Ευρώπης, για να επιτύχει αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία του. Το repeat, δηλαδή, χωρίς το καθιερωμένο διάλειμμα ενός έτους (2008, 2010) για… ξεκούραση!

Αυτό που προέχει τώρα, είναι η Κυριακή να κυλήσει ομαλά, δίχως μαύρες κηλίδες στην ιστορία μας. Προσωπικά, θεωρώ πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού

κουβάλα πολλά… κιλά πίκρας. Πολλά… κιλά προσβολών και συμπεριφορών που θα έπρεπε να διώκονται ποινικά! Τα εκατομμύρια του λαού έχουν απαξιωθεί και έχουν εξαγριωθεί από μια σειρά πραγμάτων. Κακές διαιτησίες, τις οποίες μπορεί να διαγνώσει εύκολα και ένας μπασκετικός, μυστήρια αποτελέσματα, απόδειξη πως το καλοκαιρινό τσουνάμι των αποκαλύψεων, πήγε περίπατο! Μέσα σε όλα βάλτε και τ΄ απρόκλητα «ντου», που έριξαν λάδι στη φωτιά, δίχως να καταλάβει κανείς, το γιατί.

Παρόλα αυτά, λοιπόν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού, έχει αποδείξει πολλάκις όλα αυτά τα χρόνια πως διαφέρει. Έχει άλλη νοοτροπία, άλλη παιδεία και άλλη αντίληψη των πραγμάτων. Διαφωνώ με όλη τη δύναμη της φωνής μου στο «όλοι οι οπαδοί είναι οι ίδιοι», χρόνια τώρα τσακώνομαι, υποστηρίζοντας τον διαχωρισμό. Οι Παναθηναϊκοί δεν είναι ΙΔΙΟΙ «έτσι όπως μας θέλετε εσείς, ποτέ μας δε θα γίνουμε ΕΜΕΙΣ», τραγουδάνε.

Στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι, πολλοί περιμένουν το μπάχαλο της δεκαετίας. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πολλοί «φίλοι» το περιμένουν εναγωνίως. Έτσι θα εξομοιώσουν τον κόσμο, έτσι θα τον βγάλουν στη «σέντρα» και θα καλύψουν τον πισινό τους.

Ας τους δώσει ο λαός του Παναθηναϊκού ένα ακόμη μάθημα εξέδρας, ας τους εξηγήσει τι σημαίνει αυτή η ΙΔΕΑ. Φυσικά και δεν εθελοτυφλώ. Μια νίκη δεν πιστεύω πως θα δώσει στο «τριφύλλι» το Πρωτάθλημα, καθώς στην πορεία οι τρικλοποδιές θα είναι ξανά αμέτρητες. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο «μάθημα» σε όλους θα είναι η ΦΩΝΗ, θα είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ που ποτέ τους δεν είχαν. Το να συμμετέχει η ομάδα σε αυτό το Πρωτάθλημα, είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν ΑΞΙΖΕΙ, ωστόσο, ο τρόπος αντίδρασης πρέπει να είναι βασισμένος σε αυτά που μάθαμε από μικρά παιδιά. Αυτά που δεν ξέρουν και δεν θα μάθουν ποτέ οι «άλλοι». Κρατήστε τη σημαία ψηλά. Για πάρτι σας. Ούτως ή, άλλως επί της ουσίας, μόνοι έχετε μείνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα