Δεν αντέχει ο Σπανούλης!

Με δύο εξαιρετικά δεκάλεπτα, ένα προβληματικό και ένα... διαδικαστικό-εκπαιδευτικό, ο Ολυμπιακός πέτυχε τη... μέγιστη απόδοση στις επενδύσεις που έκανε στον αγώνα με τη Νανσί.

Πήρε τη νίκη, έβαλε 13π. στο δισάκι του για τις περιπτώσεις ισοβαθμιών, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που χρειάζονται «ψήσιμο» και επέμεινε στην... αναβάθμιση παικτών του, μιας και στο ΟΑΚΑ (αλλά και στο σύντομο μέλλον) ο Ίβκοβιτς θα χρειαστεί πρωτίστως ποσότητα και

ακολούθως ομαδική ποιότητα, για να ανταγωνιστεί τον (καλύτερο και πιο έτοιμο) Παναθηναϊκό!

Στο άδειο και παγωμένο, ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάθε φορά τον (όποιον) αντίπαλο του αλλά και τη δυσπιστία μεγάλης μερίδας των πιστών οπαδών του. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να αγαπάμε περισσότερο τη νίκη της ομάδας μας, παρά την ομάδα μας αυτή καθ’ αυτή. Οι αποτυχίες των τελευταίων ετών, μαζί φυσικά με την οικονομική κρίση και πιθανότατα με το «αντιεμπορικό» (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στα οποία αλλιώς είχαν μάθει οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί) ρόστερ, αποτρέπουν το κοινό του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα, όπως προηγούμενα χρόνια.

Ίσως αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τον Ίβκοβιτς και τους παίκτες του, που το βράδυ της Τετάρτης αντιμετώπισαν στην άμυνά τους με επιτυχία τα ατού των Γάλλων και πήραν την πολύτιμη νίκη. Ο τραυματισμός, για τον οποίο παραπονέθηκε μετά το ματς ο Μπατούμ, εξηγεί τη χειρότερη εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπορεί να διαγράψει την προσπάθεια και την προσήλωση στην αντιμετώπιση του σούπερ-σταρ του ΝΒΑ που επέδειξαν οι Κώστας Παπανικολάου, Μιχάλης Πελεκάνος.

Επίσης, το χειρότερό του ματς έκανε και ο Ακινγκμπάλα, που έπεσε στους 5 πόντους από τους 20,0 που είχε πριν έρθει στον Πειραιά και πήρε μόλις 3 ριμπάουντ, όταν κατέβαζε 7,6 ανά αγώνα. Επιτυχία που πιστώνεται στους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Οι δύο τελευταίοι σε κάθε δυάδα είναι το κέρδος του Ολυμπιακού από τον αγώνα της Τετάρτης, ύστερα από το ροζ φύλλο αγώνα. Τόσο ο Πελεκάνος, που έπαιξε καλή άμυνα και είχε 3/5 τρίποντα, όσο και ο Γλυνιαδάκης που «γέμισε» τη ρακέτα και με την αποφασιστικότητα του τελείωσε φάσεις στην επίθεση (3/4δ, 4/4β), χρειάζεται να γίνουν και να νιώσουν πιο σημαντικό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αν οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να γνωρίσουν νίκες και επιτυχίες.

Στο ΟΑΚΑ απέναντι στην πιο ισχυρή φροντ-λάιν του Παναθηναϊκού ο Ίβκοβιτς έχει ανάγκη από τη βοήθεια ενός ακόμη ψηλού (που μάλλον την είχε και στο Καντού απέναντι στον Σερμαντίνι, αλλά δεν την εμπιστεύτηκε), αλλά και ενός σουτέρ που θα «τιμωρήσει» τις βοήθειες που θα έρχονται στην «πράσινη» άμυνα από την αδύνατη πλευρά.

Το ίδιο φυσικά ισχύει για τον Κέιλιν Λούκας που επιστέφοντας από τον τραυματισμό του παίρνει χρόνο και καλείται να... συνυπάρξει με τον Σπανούλη, τον Άντιτς που είναι σκιά του Άντιτς της Λιθουανίας, τον Γκετσεβίτσιους που γνωρίζει να εκμαιεύει φάουλ (σε όσους δεν του επιτρέπουν το σουτ κολλώντας το σώμα τους πάνω στο δικό του), αλλά

Keywords
Τυχαία Θέματα