Δεν είναι «πάρτι», είναι «μάχη»!

20:27 4/4/2012 - Πηγή: OnSports

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα... Το βράδυ της Πέμπτης το αρχικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει «πάρτι» αλλά μια σκληρή «μάχη» για τον Παναθηναϊκό ώστε να πετύχει το στόχο του, να νικήσει τη Μακάμπι και να εξασφαλίσει την πρόκριση σε φάιναλ φορ για 11η φορά στην ιστορία του.

Το τονίζω αυτό προκειμένου να «ταυτιστεί» και ο κόσμος με την ομάδα και να λάβει μέρος με το σωστό κι ενδεδειγμένο τρόπο στην κοινή προσπάθεια. Η νίκη στο Τελ Αβίβ την περασμένη Πέμπτη σκόρπισε ενθουσιασμό με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός

ξαναπήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα της έδρας και μπροστά σε 20 χιλιάδες φίλους του θα διεκδικήσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ο ενθουσιασμός μεταλλάχθηκε σε κίνηση εμπιστοσύνης, αγάπης, αφοσίωσης: Μέσα σε 12 ώρες τα εισιτήρια του 5ου ματς εξαφανίστηκαν. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έσπευσαν να κλείσουν θέση για το μεγάλο ματς. Τυχεροί θα είναι μόνο 20 χιλιάδες. Λέμε «μόνο» όχι επειδή πρόκειται για... λίγους. Αν το ΟΑΚΑ μπορούσε να φιλοξενήσει 40 χιλιάδες, σίγουρα θα είχαμε και σ' αυτή την περίπτωση sold out. Η σχέση των φίλων του Παναθηναϊκού με την ομάδα είναι «θερμή» άλλωστε εδώ και χρόνια.

Ο κόσμος θα πρέπει να είναι... υπομονετικός και συνετός. Ο αγώνας δεν έχει καν αρχίσει, άρα η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί. Για να πάρουν την πρόκριση οι παίκτες, γνωρίζουν καλά ότι θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους απέναντι σε μιά ομάδα που θα παίξει την επιβίωσή της. Ο αγώνας είναι «τελικός» και δε χωρά αμφισβήτηση επ' αυτού. Οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να «σπρώξουν» με τις φωνές τους την ομάδα και όχι να την «πιέσουν» ούτε να την αγχώσουν. Γι' αυτό ανέφερα ότι χρειάζεται «υπομονή». Το αποτέλεσμα δε θα κριθεί ούτε στο πρώτο, ούτε στο δέκατο, ούτε στο εικοστό λεπτό, αλλά στο τεσαρακοστό.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι «περπατημένοι» σε τέτοια μονοπάτια. Γνωρίζουν τον... πανικό που έγινε με τα εισιτήρια. Γνωρίζουν ότι 20 χιλιάδες άτομα θα βρίσκονται στο πλευρό τους κι εκατοντάδες χιλιάδες στις τηλεοράσεις τους. Γνωρίζουν ότι ο κόσμος θέλει σαν... τρελός την πρόκριση, όπως και οι ίδιοι βέβαια. Δε ζουν σε «γυάλα», έχουν επαφή με το περιβάλλον, έχουν επικοινωνία με τον κόσμο. Αυτό συνέβαινε πάντα κι αποτελεί ένα από τα μυστικά του Παναθηναϊκού: Να «οσμίζονται» οι παίκτες τη θέληση και τη «δίψα» του κόσμου αλλά να παίρνουν δύναμη απ' αυτή και να τη χρησιμοποιούν ως κίνητρο. Όχι μόνο στους αγώνες αλλά και σε κάθε προπόνηση. Έτσι έχει γίνει και τις τελευταίες μέρες άλλωστε: Η αγάπη του κόσμου έχει δώσει κίνητρο και δύναμη στους παίκτες που δούλεψαν πολύ σκληρά στις προπονήσεις και συγκεντρώθηκαν στο στόχο τους.

Οι εποχές που ήταν της... μόδας και θεωρείτο «μαγκιά» η απομόνωση και ο εγκλεισμός των παικτών, ευτυχώς έχουν ξεθωριάσει... Οι παίκτες δεν είναι «ρομπότ» ούτε τηλεκατευθυνόμενα. Είναι επαγγελματίες, είναι άνθρωποι με προσωπικότητα, είναι σταρ σε τελική ανάλυση και δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται σε «γυάλα». Ως επαγγελματίες γνωρίζουν πολύ καλά το πως θα συμπεριφερθούν και πως

Keywords
Τυχαία Θέματα