«Δεν θέλει διαγραφή των χρεών ο ΠΑΟΚ, αλλά ρύθμιση»

Λογική χαρακτήρισε τη ρύθμιση των χρεών που ζητάει ο ΠΑΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Βεζυρτζής.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία είχε φέρει πρόσφατα σε επαφή τον Ζήση Βρύζα με τον υφυπουργό οικονομικών, Γιάννη Μουρμούρα, για το συγκεκριμένο

θέμα και με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4, είπε αρχικά για αυτή τη συνάντηση: «Πράγματι, σχεδίασα αυτή την συνάντηση καθώς ήταν και επιθυμία του ίδιου του υπουργού να ενημερωθεί άμεσα.

Δεν ήταν μια προεκλογική κίνηση, ξέρετε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το πάθος μου και όταν αντιμετωπίζει προβλήματα θα πρέπει όλοι εμείς να κάνουμε καθημερινό αγώνα για να λυθούν. Στο συγκεκριμένο θέμα τα πράγματα είναι απλά, ο ΠΑΟΚ δεν ζητά να του χαριστεί τίποτε, θέλει να πληρώσει. Επίσης, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες και αν δεν λυθεί, δύσκολα θα βρεθούν επενδυτές. Ο κ. Βρύζας εξήγησε τα πάντα στον υπουργό και νομίζω ότι είναι απλό θέμα να βρεθεί η λύση, μια παράγραφος χρειάζεται να αλλάξει μόνο.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πληρωθούν τα χρέη, να μπει στην ρύθμιση που ισχύει αλλά η ρύθμιση να αρχίσει να «μετρά» από σήμερα και να μην απαιτείται να δοθούν αναδρομικά οι δόσεις από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος. Ο ΠΑΟΚ και όποια άλλη ομάδα θέλει να μπει τώρα στην ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τις δόσεις των προηγούμενων ετών και ζητά απλά οι δόσεις να αρχίσουν να πληρώνονται από την στιγμή που θα μπει στην ρύθμιση καθώς τώρα για να μπει στην ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει ένα πόσο ύψους 6 εκ ευρώ.

Νομίζω είναι αίτημα όλων των ομάδων και ο κ. Βρύζας είπε στον υπουργό ότι οι ομάδες ετησίως πληρώνουν στην πολιτεία ένα πόσο ύψους 60 εκ ευρώ και τόνισε ότι αν δεν γίνει η ρύθμιση, οι ομάδες θα βουλιάξουν και η πολιτεία θα χάσει πολλά χρήματα. Θεωρώ ότι η ρύθμιση που ζητούν είναι ένας απλός και λογικός τρόπος για να πάρει το κράτος τα χρήματα του, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή.

Άλλαξαν e-mail με τον υπουργό, ο κ. Βρύζας θα τους στείλει γραπτώς τις προτάσεις και πιστεύω ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί, ο κ υπουργός άλλωστε πιστεύω ότι θα είναι και στην επόμενη κυβέρνηση, είναι ένας πολύ λογικός άνθρωπος και θα το κάνει. Επίσης όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν για την επιμονή μου και θα το κυνηγήσω το θέμα είτε είμαι είτε δεν είμαι βουλευτής στην συνέχεια, αυτό το θέμα θα το τελειώσω, να το ξέρει ο κόσμος»

Σε ερώτηση για το αν άργησε η διοίκηση να πιέσει για τη ρύθμιση των χρεών, είπε: «Είχαν κάνει ενέργειες και αρκετά ραντεβού ο κ. Ζαγοράκης με τον κ. Κατσαρή αλλά έπαιρναν απλά υποσχέσεις και περνούσε ο καιρός. «Άστο θα το δούμε» υποθέτω τους έλεγαν οι πολιτικοί αλλά τους πολιτικούς πρέπει να τους πρήζεις για να πετύχεις σε τέτοια θέματα».

Αναφορικά με το θέμα των επενδυτών, ο Βεζυρτζής είπε: «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο κ. Βρύζας κάνει τεράστια προσπάθεια και πρέπει να είναι κοντά στην λύση. Είμαι διακριτικός άνθρωπος και δεν ήθελα να πιέσω τον κ. Βρύζα για να μάθω, σίγουρα όμως θέλει πολύ να το λύσει το ζήτημα και προσπαθεί συνεχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα