Δημητρέλος: «Και Ευρώπη και αδειοδότηση!»

Φως στο βαθύ τούνελ που έχει καταδικαστεί να διαβεί η ΑΕΚ βλέπει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του πως οι «κιτρινόμαυροι», όχι μόνο θα παίξουν στην Ευρώπη, αλλά θα πάρουν και αδειοδότηση!

«Είναι κρίμα για 1,25 εκατ. ευρώ - που κάποιοι άνθρωποι έστω και τελευταία στιγμή μπορούν να συνεννοηθούν και να το βάλουν - να μην μπορέσει η ΑΕΚ να αποκτήσει ελπίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «Δικέφαλου» μιλώντας στον

αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6», όπου παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, κάνοντας παράλληλα μία ακόμα φορά έκκληση για βοήθεια.

Παράλληλα ο Δημητρέλος, αφού τόνισε πως θα ήταν κρίμα αυτό το ποσό να οδηγήσει στη συρρίκνωση του συλλόγου, επιβεβαίωσε τη στασιμότητα των συζητήσεων με τους άγνωστους επενδυτές, οι οποίοι δεν έβαλαν ούτε την Παρασκευή (23/03) τα 2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υποσχεθεί, εξηγώντας παράλληλα τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποκλείουν την πιθανότητα να καταλήξει η ΑΕΚ σε χέρια επιτήδειων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος:

Για τις νέες υποσχέσεις πληρωμών στους παίκτες: «Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην συνεχίσουν να βιώνουν αυτή την κατάσταση οι παίκτες. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, αλλά ευρώ-ευρώ μέχρι την Τρίτη δεσμευτήκαμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές που χρειάζονται για να υλοποιηθούν σε πρώτη φάση οι υποσχέσεις που τους είχαμε δώσει».

Για τη λύση πρωτοδικείου: «Από την αρχή η επιλογή μου να αναλάβω ήταν βασισμένη σε άλλο τρόπο σκέψης. Ότι λίγο πριν κληθεί να παρουσιαστεί η ομάδα ενώπιον της ΟΥΕΦΑ δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί με προσωρινή διοίκηση. Υπάρχει η εσφαλμένη άποψη ότι μια λύση πρωτοδικείου παγώνει τις οφειλές. Αυτό δεν γίνεται και το μόνο που υπάρχει είναι ότι οι διοικούντες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχουν καμία ευθύνη για τα υπάρχοντα χρέη. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν μια μικρή παράταση. Όλες οι οφειλές, όμως, θα συνέχιζαν να τρέχουν».

Για την αδράνεια των μετόχων: «Ο κόσμος έχει κουραστεί να ζητούν οι εκάστοτε διοικούντες τη βοήθειά του. Είτε με τον λογαριασμό που ανοίχθηκε, είτε με τα εισιτήρια. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τους υπεύθυνους για το πού έχει φτάσει η ΑΕΚ. Το να ανατρέχουμε, όμως, στο παρελθόν και να αναζητούμε ευθύνες δεν ωφελεί τώρα. Θα το κάνουμε μετά. Μπροστά στον κίνδυνο που υπήρχε μέχρι πρότινος να υποβιβαστεί η ΑΕΚ -κι επειδή εγώ δεν θα μπορούσα να υποστώ το σοκ να τη δω στη δεύτερη κατηγορία- ανέλαβα την ευθύνη της προεδρίας.

Συμφωνώ ότι αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη πρέπει να τα καλύψουν. Σε συζητήσεις που έχω κάνει με τους μετόχους έχω καταλάβει ότι έχουν διαφορετικά κριτήρια όσον αφορά στις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας. Από τότε που βγήκε ο Ντέμης και είπε ότι χρειάζονται 4 εκατ. ευρώ έχει περάσει 1,5 μήνας. Μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν 4-5 έλεγχοι από τους ενδιαφερόμενους, αλλά κανείς δεν είπε “τόσα χρωστάω, τόσα βάζω”. Αποτέλεσμα είναι να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού. Είπαμε ως Δ.Σ. ότι ζητάμε τη βοήθεια και του κόσμου

Keywords
Τυχαία Θέματα