Διπλή νίκη Chevrolet στην Βαλένθια

17:02 3/4/2012 - Πηγή: OnSports

Μετά την θριαμβευτική εμφάνιση στην πρεμιέρα του φετινού WTCC στη Μόντζα, η αγωνιστική ομάδα της Chevrolet κατάκτησε άλλες δύο νίκες στον δεύτερο αγώνα της σεζόν στην Βαλένθια.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Υβάν Μίλερ ξεκίνησε από την πρώτη θέση της εκκίνησης, έχοντας πετύχει την καλύτερη επίδοση στους κατατακτήριους γύρους του Σαββάτου και κατάφερε να διατηρήσει

την πρωτιά παρά την σκληρή μάχη στις πρώτες στροφές.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν απλά για τον Γάλλο καθώς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και τερμάτισε με σχετικήάνεση στην πρώτη θέση. Στο ίδιο σκέλος του αγώνα ο Ρομπ Χαφ τερμάτισε τέταρτος και ο Αλέν Μενού πήρε την πέμπτη θέση. Ο Ελβετός οδηγός τα κατάφερε πολύ καλύτερα στο δεύτερο σκέλος. Ξεκινώντας δεύτερος από τη σχάρα της εκκίνησης, έχασε για λίγο την θέση του αλλά πολύ γρήγορα κατάφερε να ανακάμψει και να πάρει την πρώτη θέση. Λίγο πριν το τέλος ο Κόρονελ τον πλησίασε και άρχισε να τον πιέζει, με κορύφωση του δράματος τη μεταξύ τους επαφή στον τελευταίο γύρο, που είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο του οδηγού της Chevrolet από την πίστα για λίγο. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Μενού κατάφερε να επανέλθει άμεσα και να δει πρώτος την καρό σημαία. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αλέν Μενού δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματά μου. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς το άσχημο πλασάρισμα που είχα στα χρονομετρημένα. Στο πρώτο σκέλος αν και κατάφερα να ανέβω 4 θέσεις δεν πίεσα παραπάνω επιλέγοντας να φυλάξω τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Το δεύτερο σκέλος ήταν σαφώς πιο συναρπαστικό με την μάχη να κορυφώνεται στο τέλος. Θεωρώ πως αυτή ήταν μια από τις πιο όμορφες νίκες που έχω πάρει ποτέ». Από τη μεριά του, ο Υβάν Μίλερ ανέφερε πως «Το πρώτο σκέλος ήταν απλά τέλειο για εμένα. Κατάφερα να φύγω μπροστά και εκμεταλλεύτηκα πλήρως το γεγονός ότι πίσω μου γινόταν σκληρή μάχη, προκειμένου να αποκτήσω μια απόσταση ασφαλείας. Για το δεύτερο μέρος επιλέξαμε διαφορετικές ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο, οι οποίες τελικά δεν βοήθησαν όσο θα ήθελα. Παρ’ όλα αυτά πήρα κάποιους βαθμούς που μπορεί στο μέλλον να αποδειχτούν πολύτιμοι». Στην κατάταξη των οδηγών, προηγείται ο Μίλερ με 88 βαθμούς, ακολουθεί ο Μενού με 61, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κόρονελ (BMW) με 58. Στην 4η θέση είναι και πάλι συμμετοχή της Chevrolet, ο Χαφ με 57 βαθμούς, έχοντας πίσω του (5ο) τον Ταρκουίνι (Seat) με 44. Στους κατασκευαστές, η Chevrolet προηγείται με 173 βαθμούς, έχοντας τη BMW στη δεύτερη θέση με 108 και τη Seat στην τρίτη με 101. Ο επόμενος αγώνας για το WTCC έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου στο Μαρόκο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα