Δοκιμάζει τις… αντοχές της με Ουγγαρία η Εθνική

Η ελληνική ομάδα πόλο των ανδρών αντιμετωπίζει αύριο στις 8 μ.μ. την Ουγγαρία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Μετά τις νίκες με Ολλανδία, Σκόπια και Τουρκία η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Επίσης, έχει προκριθεί στο προολυμπιακό τουρνουά αλλά και στο Παγκόσμιο. Ωστόσο, τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για την ολοκλήρωση των αγώνων του

Ομίλου, δηλαδή αυτό με Ουγγαρία και το παιχνίδι της Δευτέρας με Ιταλία είναι δύο πολύ καλά τεστ αρχικά για να τεστάρει η ελληνική ομάδα τις… αντοχές της και κατά πόσο μπορεί να «κοντράρει» τους μεγάλους της διοργάνωσης και δεύτερον, εάν συνεχίσει νικηφόρα θα ευνοηθεί περισσότερο στα χιαστί παιχνίδια.

Αύριο λοιπόν, οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία στις 8 μ.μ. με τους «Μαγυάρους» να αποτελούν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως και η παράδοση είναι με τους Ούγγρους αφού σε σύνολο 69 αγώνων μεταξύ μας, η Ελλάδα μετράει μόλις 4 νίκες και 2 ισοπαλίες (63 ήττες). Τελευταίο μας παιχνίδι, την 1η Ιουλίου πέρυσι στην Βουδαπέστη (10-16) για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ.

Οι 9 από τους 13 Μαγυάρους που είναι στο Αϊντχόφεν (Σέζι, Μάνταρας, Βάργκα Ντένες, Κάσας, Χοσνιάσκι, Κις, Βάργκα Ντάνιελ, Μπίρος, Στέινμετζ Άντ.), είναι χρυσοί ολυμπιονίκες, ενώ ο 58χρονος ομοσπονδιακός τους τεχνικός Ντένες Κέμενι τα έχει πάρει όλα. Χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008), χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2003), χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1999), χρυσό σε Γουόρλντ Λιγκ (2004).

Για να δείτε αποτελέσματα, βαθμολογία και το πρόγραμμα της Εθνικής πατήστε ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα