Έδωσα μια πίπα στη Ναόμι Κάμπελ

Θα σκάσω, δεν μπορώ. Εντάξει ο ΠΑΟΚ γκέλαρε, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορώ παρά να σας αποκαλύψω το μεγάλο μου μυστικό. Αφού πρώτα κάνω μία αναφορά σε ένα χτύπημα σημερινού πρωτοσέλιδου.

Η αλήθεια είναι πως έχει χαθεί η μπάλα από τις εφημερίδες, λόγω της κρίσης, της πίεσης για βελτίωση στα νούμερα, έτσι ώστε να διατηρηθούν κρεμασμένες στα περίπτερα.

Για εμένα η εφημερίδα είναι το άλφα και το ωμέγα για έναν δημοσιογράφο. Δεν υπάρχει δημοσιογράφος που δεν έχει δουλέψει σε εφημερίδα. Το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το site, ναι είσαι σημαντικά, αλλά δεν σου δίνουν τις βάσεις μιας εφημερίδας.

Το ορθολογικό είναι να ξεκινήσεις από εφημερίδα και να εντάξεις τα υπόλοιπα στη καριέρα σου. Έτσι ώστε να καταφέρεις να συνθέσεις το λόγο και την επιχειρηματολογία σου και να είσαι σε θέση να αντεπεξέλθεις σε όλα τα υπόλοιπα.

Τις βλέπω να παραπαίουν, τις βλέπω να μην αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος βρίσκεται αλλού πλέον. Πως οδηγούνται μαθηματικά στο σβήσιμο.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω, είναι ένα χτύπημα στην πρώτη σελίδα της Sportday για τον Βλάση Τσάκα, ο οποίος σύμφωνα με κάποιους ισχυρισμούς του μίλησε με τον πρίγκιπα, ο οποίος έδειξε έξαλλος με τη διαιτησία του Παπά στη Ξάνθη.

Αυτό, γράφτηκε στον Τύπο χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Λίγες ώρες αφού ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχοντας σαφώς καλύτερο κριτήριο από τον Τύπο, έχει ξεφωνίσει τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα, του μονάρχη, του βασιλιά και της αυλής τους.

Αυτός ο ισχυρισμός του Τσάκα, ξεπερνά κάθε όριο σοβαρότητας αλλά δεν φταίει αυτός, αλλά όσοι τον φιλοξενούν.

Δηλαδή πιστεύω πως αν δήλωνα εγώ πως «Χθες βράδυ προσέφερα μια πίπα στη Ναόμι Κάμπελ» (γνωστή καπνίστρια) κάπου θα υπήρχε χώρος και για μένα στον Τύπο μας. Μαζί με ανάλυση για το πώς την έδωσα, πώς καλύφθηκαν οι υψομετρικές διαφορές, αν φορούσε επιγονατίδες ή όχι και αν είχε προχωρήσει στη λήψη αγχολυτικών για να αντέξει τη διαδικασία παραλαβής.

Για μένα, το ενδεχόμενο να προσφέρω μία πίπα στη Ναόμι, είναι εξίσου πιθανό με το να είναι έξαλλος ο πρίγκιπας με τον Παπά, αλλά μάλλον αυτό δεν απασχολεί κανέναν.

Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει πολλά τόσα χρόνια. Κατηγορούσαν πολλοί τον τοπικό Τύπο της Θεσσαλονίκης για κάποιες λαϊκίστικες προσεγγίσεις που είχε και η αλήθεια είναι πως υπήρχε δίκαιο σε αυτό το κατηγορώ.

Το ότι πλέον όμως, ο τοπικός Τύπος, είτε της Θεσσαλονίκης, είτε της Λάρισας, είτε της Κρήτης, δεν έχει καμία διαφορά από τον Πανελλαδικό, είναι ένα αντικείμενο που πρέπει να απασχολήσει.

Το κοινό που διαμορφώνεται πλέον για το προϊόν που ονομάζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι κάτω του μηδενός, όταν σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχει κοινωνικό στρώμα που δεν είναι ενεργό.

Αν δεν σοβαρευτούμε και δεν αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό το συγκεκριμένο προϊόν, χωρίς καμία απολύτως διάθεση υπερβολής και αν δεν εντάξουμε την οπαδική προσέγγιση που όλοι διαθέτουμε σε ένα καθεστώς καζούρας, στο τέλος θα ασχολούνται με αυτό μόνο όσοι πίστεψαν πως ο πρίγκιπας έσπασ

Keywords
Τυχαία Θέματα