Έδωσε το όνομα του ποδοσφαιριστή ο Βοργιάς!

19:12 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το όνομα του Αυστραλού ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε πριν από εφτά χρόνια σε ελληνική ομάδα Α΄ Εθνικής και δέχθηκε πιέσεις από τον πρόεδρό της να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο, σε αναμέτρηση για το Κύπελλο UEFA, κατέθεσε στον ειδική εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, ο Σωτήρης Βοργιάς.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής κλήθηκε την Τετάρτη (07/03) να καταθέσει ως μάρτυρας για την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στον Καλόφωνο, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον τις έρευνες και σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει ενώπιον του τον 32χρονο σήμερα Αυστραλό που αγωνίζεται πλέον σε ομάδα της πατρίδας του.

Όπως υποστήριξε ο Βοργιάς, ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, τη σεζόν 2004- 2005, όταν και αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, δέχθηκε πίεση από τον πρόεδρό του ώστε να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο παιχνιδιού για το Κύπελλο UEFA (συγκεκριμένα να παίρνει την μπάλα, να την κρατάει στα πλάγια και να μην κάνει σέντρες!), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο του είπε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό!

Ο Βοργιάς, μάλιστα, δεν παρέλειψε να δώσει στον ανακριτή και τα στοιχεία του μάνατζερ του Αυστραλού, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ πρότεινε στον Καλόφωνο να καλέσει ως μάρτυρες ποδοσφαιριστές που έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους, καθώς θα αισθάνονται πιο ελεύθεροι να αποκαλύψουν στοιχεία.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως η εν λόγω υπόθεση είναι εκτός της δικογραφίας του σκανδάλου με τους στημένους ελληνικούς αγώνες και ως εκ τούτου αν ερευνηθεί, θα ερευνηθεί ξεχωριστά.

Ο Βοργιάς μάλιστα, λίγο μετά την παρουσία του ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Έφεση στον ΣΚΑΙ» όπου επιβεβαίωσε την κατάθεσή του:

«Κατέθεσα στον ειδικό εφέτη ανακριτή όνομα αυστραλού ποδοσφαιριστή ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος αυτής της ομάδας ζήτησε από τον συγκεκριμένο παίχτη να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και όσο γίνεται καλύτερη στο δεύτερο. Ο παίκτης δεν το έπραξε και αντικαταστάθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Ο αγώνας ήταν διεθνής», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του!

Keywords
Τυχαία Θέματα