«Έφυγε» ο Johnny Tapia

O 5-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μποξ, Johnny Tapia, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, ενώ ήταν μόλις 45 ετών.

Ο Tapia κέρδισε τίτλους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες κιλών, Super Flyweight, Bantamweight και Featherweight, ενώ ανήκε στην ελίτ της πυγμαχίας στο τέλος του 20ού αιώνα. Δεν έχει καθοριστεί ακόμα το ακριβές αίτιο του θάνατού του, καθώς συνεχίζονται οι σχετικές εξετάσεις στο πτώμα του.

Γενικά η ζωή του ήταν γεμάτη τραγικά περιστατικά, μεταξύ των οποίων την αυτοκτονία του πεθερού του μπροστά στα μάτια

του. Επίσης αρκετοί φίλοι του αποδείχθηκαν δολοφόνοι, ενώ άλλοι δολοφονήθηκαν. Γενικά ξεπέρασε πολλά σκηνικά, τα οποία επισκίασαν, για τον ίδιο, την καριέρα του στα ρινγκ του μποξ.

Στα οκτώ του είδε τη μάνα του να βιάζεται και στα 32 του να δολοφονείται. Τον πατέρα του δεν τον γνώρισε ποτέ. Ο ίδιος φημολογήθηκε νεκρός τέσσερις φορές. Άλλωστε έδωσε τίτλο «Η τρελή μου ζωή» στην αυτοβιογραφία του.

Ωστόσο στα ρινγκ ήταν ψύχραιμος και πετυχημένος. Πράγματι πέτυχε τεράστιες επιτυχίες, αν αναλογιστούν όλα όσα πέρασε σε προσωπικό επίπεδο. Συνολικά είχε ρεκόρ 59-5-2 με τριάντα ΚΟs. Επίσης επικράτησε σε πάνω από εκατό αγώνες σαν ερασιτέχνης, αλλά αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εξαιτίας εκτεταμένης χρήσης κοκαΐνης, μετά τα σαράντα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα