Εικοσιπέντε λεπτά στα... σκουπίδια!

Δεν χρειάζεται να το... ψάξεις ιδιαίτερα το θέμα ώστε να ανακαλύψεις ότι ο Παναθηναϊκός έχασε τον αγώνα του Τελ Αβίβ στο πρώτο ημίχρονο.

Τότε που δε λειτούργησε καλά απολύτως τίποτα: Πολλά λάθη, κακή άμυνα με τη Μακάμπι να σκοράρει εύκολα καλάθια, αστοχία στις βολές, λανθασμένη αντίδραση απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων και λιγότερες κατοχές (9 τον αριθμό)... Ο Σχορτσιανίτης δεχόταν τη μπάλα όπου ακριβώς την ήθελε και ο Οχαγιόν «όργωνε» το γήπεδο.

Είναι σημαντικό σε τέτοιους αγώνες

να υπάρχει διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να «κυνηγά» τη Μακάμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο τέλος επιχείρησε να «κλέψει» το ματς. Το κακό είχε γίνει όμως στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» είχαν δεχτεί 41 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν 15 πόντους πίσω, είχαν κάνει 11 λάθη στο διάστημα αυτό (έναντι μόλις τεσσάρων της Μακάμπι) και πετύχαιναν καλάθια με το σταγονόμετρο (28 πόντοι στο ημίχρονο).

Η «κλειστή» άμυνα της Μακάμπι εμπόδιζε τον Διαμαντίδη στο να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Από τα «πεντάρια» του μόνο ο Μπατίστ ήταν σε καλή κατάσταση, λύσεις από σουτ δεν έρχονταν....

Η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος ήρθε από την άμυνά του. Έγινε περισσότερο «επιθετικός»- κυρίως με τις... παλιοσειρές καθώς υποχρεωτικά μίκρυνε το rotation ο Ομπράντοβιτς- και η Μακάμπι πέτυχε μόλις 9 πόντους στην τρίτη περίοδο και 24 σε όλο το δεύτερο μέρος.

Η άμυνα έδωσε περισσότερη ενέργεια και στην επίθεση όπου δε λύθηκαν όλα τα προβλήματα αλλά... κάτι γινόταν. Τελικά το ματς κρίθηκε στο πολύ δύσκολο καλάθι του Ρίτσαρντ Χέντριξ (επιθετικό ριμπάουντ μετά από άτσαλο σουτ του Λάνγκφορντ) και άστοχο τρίποντο του Νικ Καλάθη. Όπως προαναφέραμε, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, μέσα σε μιά «σκληρή» έδρα ο Παναθηναϊκός πήγε να «κλέψει» το ματς.

Όμως φάνηκε ότι η Μακάμπι δεν είναι αχτύπητη. Το αντίθετο... Βεβαίως και την «έχει» ο Παναθηναϊκός μόνο που τώρα θα πρέπει να παίξει με την «πλάτη στον τοίχο» στο... do or die παιχνίδι της Πέμπτης. Είναι πολύ σημαντικό όμως να μην έχει τόσο μεγάλα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του. Εικοσιπέντε λεπτά που πετάχτηκαν στα... σκουπίδια από πλευράς αγωνιστικής λειτουργίας, έκριναν ουσιαστικά το ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα