«Είμαι Ολυμπιακός και Παρτίζαν»

Κατά τας γραφάς, την έβδομη ημέρα ο Θεός ξεκουράστηκε. Για την Euroleague, όμως, η 7η αγωνιστική ήταν ουσιαστικά το αποχαιρετιστήριο διήμερο στους αστέρες του ΝΒΑ. Οι φωτογραφίες τους γέμισαν εφημερίδες, sites, περιοδικά, αλλά όπως στις αφίσες των μεγάλων καλλιτεχνών, υπήρχε και σε αυτές η προειδοποίηση πως ήρθαν «για λίγες παραστάσεις»…

Η περίοδος των εμφανίσεών τους ολοκληρώθηκε μόλις σάλπισε κάλεσμα το

ΝΒΑ και πλέον ο χάρτης της Ευρωλίγκας (και όχι μόνο αυτός) αλλάζει, όπως αναμενόταν, δραματικά. Ωστόσο, το σημαντικό γεγονός της αγωνιστικής, δεν θεωρώ πως ήταν το φινάλε των σούπερ - σταρ του ΝΒΑ, αλλά ο νέος θρίαμβος της Παρτίζαν Βελιγραδίου και η σχεδόν βέβαιη πρόκριση της στο TOP-16 σε βάρος της «δικής μας», Armani Jeans Μιλάνο.

Την ώρα που η ομάδα του Sir Giorgio ήταν πιστή στο αγαπημένο χρώμα του, κοινώς μαύρα χάλια και επιβεβαίωνε με τον πιο πειστικό τρόπο ότι τα λεφτά δεν αγοράζουν την επιτυχία (την διευκολύνουν, αλλά δεν την εξασφαλίζουν), η ομάδα μύθος της Σερβίας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ πρόσφερε στους πιστούς της φίλους μια ακόμη μαγική βραδιά. Μια νύχτα θριάμβου και χαράς.

Απέναντι στην ισχυρή Μακάμπι Τελ Αβίβ, του εκπληκτικού Τζόρνταν Φάρμαρ και των άλλων εξαιρετικών παικτών του Μπλατ, η Παρτίζαν έβγαλε και πάλι την σπάνια ενέργεια της και με μπροστάρη τον δανεικό από την αντίπαλό της, Μίλαν Μάτσβαν πάτησε πόδι στην επόμενη φάση. Σε έναν όμιλο που έχει πλημμυρίσει από τα εκατομμύρια των Ρεάλ, Έφες, Μακάμπι, Μιλάνο και έχει την Σαρλερουά να μοιάζει με σκόπελο, η Παρτίζαν δεν «πνίγεται», αν ξεκίνησε με ήττα μέσα στο «κάστρο» της, από τους Τούρκους.

Νίκησε εντός έδρας Σαρλερουά, Ρεάλ και τώρα Μακάμπι, έκανε το «διπλό» στο Μιλάνο και έβαλε από κάτω τη νεόπλουτη ιταλική ομάδα, που θεωρείτο μάλιστα εκ των φαβορί για μια θέση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Ο Σκαριόλο δικαίωσε όλους όσοι υποστηρίζουν οτι προπονητικά δεν είναι κάτι σπουδαίο, δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα που δεν αντέχεις να παρακολουθείς.

Η... αθάνατη Παρτίζαν, φτιαγμένη από σπάνιο μέταλλο, στον αγώνα της Πέμπτης με την φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας και ενισχυμένη σημαντικά το καλοκαίρι, Μακάμπι, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στο νέο επίτευγμα που ετοιμάζεται να προσθέσει στο τεράστιο βιβλίο της Ιστορίας της. Ειλικρινά η ομάδα του Βελιγραδίου, ακόμη και για όσους δεν έχουν την τύχη να ζήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα της «Πιονίρ», όπου ακολουθείται ένα ιερό τελετουργικό και η ομάδα λατρεύεται σαν «ιερή αγελάδα», για όποιους αγαπούν το μπάσκετ, λατρεύουν τον αθλητισμό πρέπει να είναι η δεύτερη ομάδα τους!

Όπως λες είμαι «Ολυμπιακός και Γιουβέντους», ή «Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ»; Ε, έτσι η Παρτίζαν αξίζει να είναι η συνέχεια ύστερα από κάθε και που ακολουθεί το όνομα της αγαπημένης μας ομάδας. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί, παρότι σε οπαδικό επίπεδο έχουν στενούς δεσμούς με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, είναι λογικό να λένε οτι στο μπάσκετ είναι «Ολυμπιακός και Παρτίζαν», όπως οι Παναθηναϊκοί «Παναθηναϊκός και Παρτίζαν», οι Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα