Εκλογές 2012: Η Ολγα Κεφαλογιάννη για τον Βοτανικό

18:07 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής στην Α' Αθηνών, Ολγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Πράσινη» και μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την ανάγκη υλοποίησης της «Διπλής Ανάπλασης».

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ολγας Κεφαλογιάννη στην «Πράσινη»:

Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει. Η απόφαση του κάθε πολίτη για το τι θα επιλέξει τελικά, είναι

κρίσιμη καθώς μιλάμε για μία από τις κρισιμότερες εκλογικές διαδικασίες στην ιστορία της Ελλάδας. Ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές, υπάρχουν πολλοί που όπως και όλοι μας, έχουν το «τριφύλλι» στην καρδιά! Μία από αυτές είναι και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είναι υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ περιφέρεια Αθηνών.

Η κ. Κεφαλογιάννη, κατάγεται από πολιτική οικογένεια και πάνω απ’ όλα Παναθηναϊκή! Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Πατέρας της ήταν ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος είχε εγγραφεί στον Παναθηναϊκό στα μέσα της δεκαετίας του ’70, βοηθώντας το «τριφύλλι». Μητέρα της η Ελένη Βαρδινογιάννη, δικηγόρος και φυσικά μέλος της οικογένειας που έχει συνδέσει το όνομά της με την ΠΑΕ.

Στα 37 της χρόνια, η κ. Κεφαλογιάννη έχει διατελέσει ήδη δύο φορές βουλευτής Ρεθύμνης, όντας μάλιστα η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να εκλεγεί με την Νέα Δημοκρατία στο όμορφο νησί της Κρήτης. Είναι δικηγόρος με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις. Το 1997 απέκτησε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα χρόνο μετά, αποφοίτησε από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων.

Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονεμήθηκε το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις. Από το 1998, έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006. Σήμερα είναι εταίρος σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα» στις εκδόσεις «Λιβάνη».

Διατέλεσε Γραμματέας της Βουλής, Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2007-2009).

Σήμερα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Από τον Δεκέμβριο του 2009 είναι υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη, ο οποίος διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της «πράσινης» ΠΑΕ.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησ

Keywords
Τυχαία Θέματα