Εκλογές 2012: Ο Θανάσης Μπαράκας στο Onsports

13:03 3/5/2012 - Πηγή: OnSports

Ριζική αλλαγή χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Onsports ο Αθανάσιος Μπαράκας υποψήφιος βουλευτής με την «Κοινωνική Συμφωνία» στα Δωδεκάνησα.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και χάλκινος στο Πεκίνο το 2008 υποστήριξε πως η αποχή δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που διαιωνίζονται στη χώρα, η οποία έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, κυρίως λόγω του δικομματισμού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αθανάσιου Μπαράκα:

Για

ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική. Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος από το 2002 και ήμουν πρόεδρος στο Δημοτικό οργανισμό νεολαίας και άθλησης. Σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, θεωρώ ότι δεν πρέπει να απέχουμε, γιατί η αποχή δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα που διαιωνίζονται στην χώρα. Ο δικομματισμός έφτασε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο».

Πιστεύετε ότι θα μπορέσει στο μέλλον η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο και πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

«Καταρχήν, είναι δεδομένο πως υπάρχουν υπογραφές. Από τη μία έχουμε στα πλαίσιο του μνημονίου να κόβονται 45 εκατομμύρια ευρώ από τις πολύτεκνες οικογένειες και τα έξοδα του υπουργείου Εξωτερικού για μη κυβερνητικές υπηρεσίες, ανέρχονται σε 60 εκατομμύρια ευρώ».

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο;

«Η κακή διαχείριση του προϋπολογισμού από την αντιπολίτευση και μετά. Κανένας Υπουργός και Πρωθυπουργός δεν έβλεπε μακριά και δεν σχεδίαζαν για το μέλλον, παρά μόνο για το πώς θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και μετά από 35 χρόνια που κάποιοι μάς αποχαιρετούν θεωρούν ότι μάς κάνουν και χάρη. Είναι τελείως λάθος πολιτικές, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τα κόμματα για να δημιουργήσουν στρατούς και να έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα ποσοστά 80%. Τα ίδια βλέπουμε και στους Καποδιστριακούς Δήμους, οι οποίοι μετατράπηκαν σε Καλλικρατικούς και να είναι υπερχρεωμένοι. Όταν τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν 150 εκατομμύρια ευρώ χρέη, έκαστο, δεν είναι ικανοί να νοικοκυρέψουν την Ελλάδα».

Ποιο είναι το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στην Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά;

«Η Κοινωνική Συμφωνία έχει μιλήσει εδώ και περίπου 20 μέρες για τα εθνικά ισοδύναμα και πολλοί γελούσαν. Όμως, όταν πριν από 4 με 5 μέρες είχαμε την Τρόικα και το ΔΝΤ να μιλάει για τα εθνικά ισοδύναμα, αρκεί να μην ξεπερνούν τους εθνικούς στόχους, βλέπουμε πως υιοθετούνται οι προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας. Εγώ από την πλευρά μου έχω μακρά εμπειρία στα άτομα με αναπηρία. Και θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Εδώ στα Δωδεκάνησα που βρισκόμαστε, η ανεργία είναι μεγαλύτερη στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μία πρόσφατη έρευνα στο Νότιο Αιγαίο έδειξε πως το 81% των ΑΜΕΑ είναι αναλφάβητοι. Αν πάρουμε ως βάση πως κάθε κράτος έχει 10% ΑΜΕΑ φτάνουμε άμεσα στο 8% στην Ελλάδα με ΑΜΕΑ που είναι αναλφάβητα. Στην Ελλάδα σχεδιάζουμε μόνο για αυτούς που πηγαίνουν σχολεία και πανεπιστήμια. Δεν δίνουμε τη γνώση και σε άλλους να μάθουν. Στα

Keywords
Τυχαία Θέματα