Έναν… Κοντρέρας επειγόντως!

15:16 6/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Λευτέρης Μπακολιάς γράφει στο Onsports για την ανάγκη απόκτησης αμυντικού από τον Παναθηναϊκό και πως αυτή μπορεί να γίνει παρά τα οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού».

Χρειάστηκε να πάθει ζημιά ο Μπουμσόνγκ, να φύγει ο Καντέ στο Κόπα Άφρικα και να προκύψει το μικροπρόβλημα του Σαριέγκι για να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αμυντικό; Κακά τα ψέματα. Μιλάμε για μια ομάδα που πέραν του Μπουμσόνγκ, δεν έχει

βρει σε καμία περίπτωση έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό που θα γίνει βασικός και θα εμπνέει σιγουριά. Οι «πράσινοι» έχουν πληρώσει ακριβά την απουσία ιδανικού παρτενέρ του «Μπουμ». Το θέμα είναι πως θα γίνει αυτή η κίνηση που χρειάζεται; Με τι λεφτά; Αυτή τη στιγμή μοναδική πιθανή πηγή εσόδων είναι η αποδέσμευση των Σεϊταρίδη και Μελίσση. Κοινώς, να γλιτώσουν τα χρήματα από τα συμβόλαια των δύο παικτών, αν φυσικά δεχτούν αυτοί να μείνουν ελεύθεροι. Και με το ποσό που θα εξοικονομηθεί να προχωρήσει η μεταγραφή… Δανεισμός για την ακρίβεια, επειδή τα λεφτά αυτά θα πάνε στο συμβόλαιο του στόπερ που θα έρθει (αν έρθει).

Τι είδους παίκτης θα είναι αυτός; Ξεκάθαρα τα πράγματα. Ένας αμυντικός τύπου Κοντρέρας. Ποδοσφαιριστής που θα παίζει με το μυαλό, θα ξέρει που θα πάει η μπάλα πριν πάει, θα έχει άριστες τοποθετήσεις και θα χρησιμοποιεί την εμπειρία του. Τέτοιου είδους στόπερ θα ταίριαζε… γάντι με τον Μπουμσόνγκ. Που θα βρεθεί; Συγγνώμη κιόλας, αλλά υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις. Αυτοί που ξέρουν την αγορά, πρέπει να τις ανακαλύψουν. Κι όταν λέμε αυτοί που ξέρουν την αγορά, ουσιαστικά εννοούμε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος θα πάρει στις πλάτες του και αυτό το φορτίο. Να βρει δηλαδή τον αμυντικό που του ταιριάζει και ο οποίος θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της ομάδας. Με πιθανότερο προορισμό αναζήτησης, την πατρίδα του. Στην Πορτογαλία ψάχνει ο 65χρονος για τον εκλεκτό. Επειδή την γνωρίζει άριστα αυτή την αγορά, ενώ έχει και τις… άκρες, προκειμένου να πετύχει την συμφωνία που θα βολεύει την ομάδα.

Όσον αφορά τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δύσκολα θα είναι κάποιο απ’ αυτά που θα απασχολήσει πραγματικά. Ο Μόρας μάλλον θέλει ο ίδιος να έρθει στον Παναθηναϊκό και όχι ο Παναθηναϊκός να τον αποκτήσει. Ο Μιγκέλ Βίτορ δεν ενθουσιάζει τον Φερέιρα, παρότι η Μπενφίκα δεν θα έλεγε όχι στον δανεισμό του. Και τέλος, ο Ντουγκλάο που παραχωρείται δανεικός από την Μπράγκα, δεν αρέσει στον Πορτογάλο τεχνικό. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν έγινε κίνηση από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο παίκτης έφευγε από την Καβάλα.

Όπως και να έχει, ζητούμενο είναι να βρεθεί ο στόπερ που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα. Καντέ, Σαριέγκι και Μπιάρσιρ, δεν εμπνέουν καμία σιγουριά. Πήραν ευκαιρίες, αλλά δεν τις… έπιασαν απ’ τα μαλλιά. Επιβάλλεται να γίνει κίνηση, παρά τις δεδομένες δυσκολίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα