Ένας χρόνος Φερέιρα...

Χαίρετε κύριοι... Συνεχίζουμε να μετράμε ανάποδα για το ντέρμπι.

Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο «Ο παράδοξος σχεδιασμός του Ολυμπιακού» αναλύθηκε ο τρόπος που σχεδιάστηκε ο Ολυμπιακός και πως κατέληξε ο Βαλβέρδε στην λογική παιχνιδιού που εφαρμόζει έως σήμερα.

Όπως είπαμε και στον πρόλογο του προηγούμενου κειμένου η ιστορία πολλές φορές γράφεται με παράξενο τρόπο. Βαλβέρδε

και Φερέιρα αλλιώς σκεφτόντουσαν την ομάδα τους όταν τελείωνε το περσινό πρωτάθλημα, αλλά διάφορες συγκυρίες τους οδήγησαν στη λογική ποδοσφαίρου που βλέπουμε μέχρι στιγμής. Το έργο του Φερέιρα ασφαλώς πιο δύσκολο.

Η περσινή σεζόν

Ο Πορτογάλος τεχνικός κλήθηκε πέρυσι στα τέλη Νοεμβρίου να διαχειριστεί μια ομάδα που ο προκάτοχός του δεν ήξερε πως θα την γυμνάσει. Στην αρχή έφαγε τα μούτρα του καθώς έκανε δοκιμές σε ένα ρόστερ που δεν τις άντεχε. Κινδύνεψε χωρίς να έχει ιδέα για ποιο λόγο να λιντσαριστεί στο παιχνίδι με το Βόλο, αλλά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτιωμένος. Κέρδισε στο γήπεδο τρία ντέρμπι στη σειρά (ο Καλόπουλος του στέρησε το ένα) και η ιστορία φάνηκε να αλλάζει.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι περίεργα. Στις 18 Δεκεμβρίου οι οπαδοί της ομάδας επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές τους και δυόμιση μήνες αργότερα τους αποθέωσαν και τους έδωσαν το δικαίωμα να κάνουν το γύρο του θριάμβου επειδή αδικήθηκαν από έναν διαιτητή. Από το κυνηγητό όμως με τον Βόλο μέχρι την αποθέωση με τον Ατρόμητο ο Φερέιρα είχε κερδίσει αρκετούς πόντους καθώς είχε βάλει μια τάξη στην ομάδα. Δεν βρίσκομαι στην Παιανία για να γνωρίζω τον ακριβή λόγο αλλά η εικόνα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ήταν ίδια.

Ξαφνικά το προπονητικό κέντρο έγινε αρένα. Κάθε εβδομάδα πλακωνότανε και διαφορετικό δίδυμο με τον Πορτογάλο να κατηγορείται και από παίκτες του πως δεν έχει καμία συμμετοχή και δεν μπορεί να επιβάλλει πειθαρχία, ενώ η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο γινόταν συνεχώς και χειρότερη. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο η έλλειψη κινήτρου είναι πολύ αρνητικός παράγοντας αλλά ο προπονητής κρίνεται από την εικόνα που δείχνει η ομάδα του στο γήπεδο.

Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός

Ο Φερέιρα είναι άνθρωπος που αγαπάει τη θάλασσα περνάει καλά στα νότια προάστια που μένει και η Παιανία του δίνει το δικαίωμα να δουλέψει όπως ο ίδιος θέλει. Ο Πορτογάλος τεχνικός περνάει πολύ χρόνο στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού και δουλεύει σε βάθος έχοντας κερδίσει όλους μέσα στην ομάδα.

Ασχολείται με όλα τα τμήματα, είναι εργασιομανής, συνεννοήσιμος και κατανοητικός. Όλα αυτά έκαναν τη διοικούσα επιτροπή να τον εμπιστευτεί το καλοκαίρι. Ο Γόντικας του είχε ξεκαθαρίσει πως έτσι όπως είναι τα πράγματα διοικητικά για να βγει η χρονιά πρέπει άμεσα να έρθουν κάποια χρήματα από την πώληση του Σισέ και στη συνέχεια θα του δώσει το κουμάντο για τη στελέχωση του ρόστερ.

Ο Φερέιρα το καλοκαίρι σχεδίαζε έναν Παναθηναϊκό που θα έχει κατοχή μπάλας από χαμηλά, θα προσπαθεί να επιβάλλει το παιχνίδι του και θα είναι πιο γρήγορος. Η λογική του ήταν να κρατήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα